AcasăNewsUcraina a pregatit contraofensiva impotriva rusilor cu mercenari americani

Ucraina a pregatit contraofensiva impotriva rusilor cu mercenari americani

Miscarile de trupe in Crimeea, si in restul Ucrainei, arata pregatiri intense de razboi. In timp ce Rusia continua sa nege ca are trupe in Crimeea, Ucraina s-a pregatit sa-i alunge pe „militarii fara insemne”.

Rusii sustin ca americanii au trimis comandouri de mercenari din celebra companie Blackwater, care s-au incrucisat prin Donetk cu „prorusii”. Si unii, si altii, fara insemne.

„Numitii” mercenari de la Blackwater, prin Donetk
„Prorusii” au minat „frontiera” dintre Crimeea si restul Ucrainei
Trupe „proruse” la Balaclava

300 de mercenari americani la Donetk si Kiev

Oficiali rusi au declarat ca 300 de mercenari americani de la Blackwater au sosit la Kiev saptamana trecuta pentru a sprijini „pucistii” ucraineni. Cateva grupuri au fost vazute la Donetk, pe strazi, fiind filmate si, bineinteles, difuzate pe You Tube. Intr-un filmulet, un trecator este auzit strigand inspre militarii fara insemne: „Blackwater, Blakwater!”. Acum, ori trecatorul e vreun as in trupe paramilitare si le stie „dupa mers”, ori nu era un simplu trecator, ci un element dintr-un scenariu rusesc, menit sa-i dea lui Putin motivul sa trimita trupe in Crimeea. Ca pana acum n-a trimis decat „soldati fara insemne, prorusi”. Si ii tot trimite, in convoaie interminabile, insotite de masini de politie inmatriculate la Moscova. De n-or fi si astea facaturi, astfel incat americanii sa para rusi si invers! „Prorusii” au minat linia de „frontiera” dintre Crimeea si restul Ucrainei si au blocat accesul pe apa a altor nave „inamice”, scufundand vreo doua vapoare, iesite din „uz”.

Armata ucraineana, in pregatiri de razboi

Intre timp, armata ucraineana, cu insemne, se pregateste de asalt pe uscat. Regimentul 80 Aeropurtate a parasit baza din Lvov, indreptandu-se spre Crimeea. Baterii SAM au fost desfasurate in regiunea Donetk, in estul Ucrainei. Trupele de elita din Brigada 95 Aeropurtate au parasit baracile din Zitomir, in vestul Ucrainei, indreptandu-se catre est, intr-un convoi impresionant de camioane militare si APC-uri. Un tren incarcat cu tancuri 20T-64 era pregatit de plecare in Bila Terkva, in centrul Ucrainei.

Europa cere gaze de la SUA

Patru tari din Europa Centrala au cerut Congresului SUA sa le faciliteze importul de gaze naturale, pentru a-si reduce dependenta de aprovizionarea din Rusia. Polonia, Republica Ceha, Ungaria si Slovacia vor sa elimine pericolul ca Rusia sa inchida „robinetul”, cum ii sta in uzanta. Anul trecut, Gazprom a aprovizionat UE si Turcia cu un record de 162 miliarde de metri cubi de gaze naturale, din care 86 de miliarde metri cubi prin Ucraina. Gazprom deja a emis un avertisment ca ar putea opri alimentarea cu gaz spre Ucraina din cauza facturilor neplatite.

 

 

Baterii SAM desfasurate in regiune Donetk

[youtube]Bj-VZB0ZdEA[/youtube]

Brigada 95 Aeropurtate parasind baracile din Zitomir

[youtube]eENtdRX2nYo[/youtube]

Howitzer 152 mm in drum spre Crimeea

[youtube]kvWgj2EhR54[/youtube]

Tancuri 20 T-64 gata de plecare din Bila Terkva

[youtube]4u9K8pHGTqQ[/youtube]

 

author avatar
Adina Mutar
1.544 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger