AcasăNewsUcraina, „weekendul invaziei” rusesti!

Ucraina, „weekendul invaziei” rusesti!

Tancurile rusesti langa Rostov-pe-Don

Presedintele in functie al Ucrainei, Oleksander Turcinov, a avertizat ca trupele ruse sunt comasate in partea de est a Ucrainei si sunt gata de invazie.

„In orice moment, trupele ruse concentrate la frontiera de est pot porni sa invadeze Ucraina”, a declarat Turcinov, care spera ca SUA si UE vor dezamorsa conflictul.

„Luni, SUA si UE vor actiona”, avertizeaza Kerry

Tancurile rusesti langa Rostov-pe-Don

Secretarul american de Stat, John Kerry, a avertizat Rusia sa se astampere, ca, de nu, in colaborare cu UE, SUA vor actiona… luni! Adica dupa referendumul desfasurat in Crimeea. Vor fi „pasi seriosi”, a amenintat Kerry. El a comunicat in Senatul american ca Rusia ar trebui sa se astepte la masuri impotriva agresiunii pe care o exercita asupra Ucrainei. Se asteapta, nu se asteapta, ministerul rus al Apararii a anuntat joi ca se afla in desfasurarea unor operatiuni militare in „cateva regiuni de langa frontiera Ucrainei”. Cancelarul german, Angela Merkel, s-a dat si ea nitel la Kremlin, sfatuindu-l pe Putin sa nu actioneze ca pe vremea Uniunii Sovietice, altminteri Rusia va fi supusa unor sanctiuni diplomatice si economice.

Ucraina cheama Maidanul la inrolare

Parlamentul Ucrainei a aprobat joi crearea unei Garzi Nationale din care ar putea sa faca parte pana la 60.000 de persoane, in contextul in care noua putere ucraineana se teme de patrunderea armatei ruse pe teritoriul de est al tarii. Autoritatile ucrainene au anuntat ca acest corp va fi alcatuit cu prioritate din voluntari provenind din „grupuri de autoaparare” care s-au format in Piata Independentei (Maidan), un simbol al opozitiei fata de fostul regim al lui Viktor Ianukovici. Garda Nationala ucraineana va fi insarcinata cu asigurarea securitatii interne, cea a frontierelor si cu lupta impotriva terorismului.

author avatar
Adina Mutar
339 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger