AcasăNewsUcraina „occidentala” intra direct in austeritate

Ucraina „occidentala” intra direct in austeritate

Ucrainenii, din lac in put, si nimeni nu are o solutie mai buna

In razboiul mediatic dintre Rusia si Occident, cu Ucraina la mijloc, un lucru pare a fi cert: toate „pachetele” de ajutor financiar pentru sustinerea proeuropenilor de la Kiev sunt, de fapt, imprumuturi.

Ucrainenii, din lac in put, si nimeni nu are o solutie mai buna

Analistii economici sustin ca Ucraina, acea parte care a tinut-o tot intr-o revolta pentru a se alinia UE, va fi „gratulata” de Occident cu imprumuturi care vor baga poporul direct in „masurile de austeritate”.

Bun venit in UE!

Se pare ca la Bruxelles, cu sustinere de la Washington, deja se lucreaza la planul de austeritate pentru a fi oferit odata cu imprumutul de 11 miliarde de euro, ca nimeni nu da atatia bani pe degeaba, sa te ajute la greu. Taierea pensiilor ucrainenilor, de la 160 de dolari, la 80 de dolari, de la 1 aprilie, ar fi o prima „propunere”. Sau impunere. Planul de austeritate pregatit de FMI pentru a imprumuta Guvernul interimar de la Kiev prevede taierea serviciilor sociale, a fondurilor pentru educatie, si altele, pe care popoarele din UE le stiu bine. Companiile americane implicate in agricultura deja au pus ochii pe pamantul arabil al Ucrainei.

Rusia scumpeste gazul

De partea cealalta a „baricadei” pandeste Putin. Si el are cu ce sa stranga latul. Pretul gazului natural importat de Ucraina din Rusia va creste cu 37% dupa ce compania rusa de stat Gazprom a anulat tarifele cu discount si a amenintat ca ar putea intrerupe livrarile, a afirmat ministrul ucrainean al Energiei, Yuri Prodan. Europa n-are cu ce sa ajute aici. Ea insasi este dependenta de gazele rusesti. Premierul polonez, Donald Tusk, si-a aratat ingrijorarea fata de dependenta Germaniei de gazul rusesc, care „constituie o amenintare pentru suveranitatea Europei”. „Pentru mine, problema Ucrainei este problema viitorului si securitatii Uniunii Europene”, a declarat Tusk, sustinand ca este nevoie de „o revizuire a politicii energetice a Uniunii”.

author avatar
Adina Mutar
246 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger