AcasăNewsUcraiana sfidează România: după ce ne-au luat Bâstroe, acum au atacat la...

Ucraiana sfidează România: după ce ne-au luat Bâstroe, acum au atacat la Chilia!

sursa foto: politiadefrontiera.ro

Doi cetățeni ucraineni au fost prinși de polițiștii de frontieră când, aflați într-o ambarcațiune, pescuiau aproape de malul românesc al brațului Chilia. S-a întâmplat în cursul zilei precedente, dar detalii despre acest caz s-au aflat miercuri.

Concret, într-un comunicat datând din 5 aprilie s-a anunțat că poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat o ambarcațiune ucraineană în care se aflau „doi cetățeni ucraineni care pescuiau ilegal” aproape de malul românesc al brațului Chilia.

Ce s-a constatat la verificări și cât pește a fost găsit

„În ziua de 04.04.2023, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Chilia au interceptat în apele teritoriale românești ale brațului Chilia, la aproximativ 15 metri de mal, o ambarcațiune ucraineană în care se aflau doi cetățeni ucraineni, care desfășurau activități de pescuit cu ajutorul unor plase.

În urma verificărilor suplimentare s-a constatat faptul că lungimea plasei din mono-filament este de 265 metri și cantitatea de pește deținută este de 10 kilograme.

Cele două persoane, împreună cu ambarcațiunea, plasele și peștele capturat au fost conduse la sediul poliției pentru cercetări”, se menționează în comunicatul postat pe site-ul Poliției de Frontieră. 

Cercetări pentru trecere ilegală a frontierei de stat și braconaj

Potrivit sursei citate, întreaga cantitate de pește a fost predată unei societăți comerciale de profil, în timp ce plasele, ambarcațiunea în valoare de 4500 lei și motorul aferent în valoare de 6800 lei au fost ridicate în vederea confiscării de către polițiștii de frontieră „și introduse în camera de corpuri delicte a instituției”.

În cazul de față se fac cercetări pentru trecere ilegală a frontierei de stat, dar și pentru braconaj piscicol. „După cercetarea în comun cu autoritățile ucrainene a evenimentului de frontieră, conform prevederilor legale, cele două persoane au fost predate acestora.

Poliţiştii de frontieră, sub coordonarea Parchetului de pe Lângă Judecătoria Tulcea, fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trecere ilegală a frontierei de stat și braconaj piscicol”, mențioenază aceeași sursă.

author avatar
Andrei Coman