AcasăNewsUcraiana sfidează România: după ce ne-au luat Bâstroe, acum au atacat la...

Ucraiana sfidează România: după ce ne-au luat Bâstroe, acum au atacat la Chilia!

sursa foto: politiadefrontiera.ro

Doi cetățeni ucraineni au fost prinși de polițiștii de frontieră când, aflați într-o ambarcațiune, pescuiau aproape de malul românesc al brațului Chilia. S-a întâmplat în cursul zilei precedente, dar detalii despre acest caz s-au aflat miercuri.

Concret, într-un comunicat datând din 5 aprilie s-a anunțat că poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat o ambarcațiune ucraineană în care se aflau „doi cetățeni ucraineni care pescuiau ilegal” aproape de malul românesc al brațului Chilia.

Ce s-a constatat la verificări și cât pește a fost găsit

„În ziua de 04.04.2023, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Chilia au interceptat în apele teritoriale românești ale brațului Chilia, la aproximativ 15 metri de mal, o ambarcațiune ucraineană în care se aflau doi cetățeni ucraineni, care desfășurau activități de pescuit cu ajutorul unor plase.

În urma verificărilor suplimentare s-a constatat faptul că lungimea plasei din mono-filament este de 265 metri și cantitatea de pește deținută este de 10 kilograme.

Cele două persoane, împreună cu ambarcațiunea, plasele și peștele capturat au fost conduse la sediul poliției pentru cercetări”, se menționează în comunicatul postat pe site-ul Poliției de Frontieră. 

Cercetări pentru trecere ilegală a frontierei de stat și braconaj

Potrivit sursei citate, întreaga cantitate de pește a fost predată unei societăți comerciale de profil, în timp ce plasele, ambarcațiunea în valoare de 4500 lei și motorul aferent în valoare de 6800 lei au fost ridicate în vederea confiscării de către polițiștii de frontieră „și introduse în camera de corpuri delicte a instituției”.

În cazul de față se fac cercetări pentru trecere ilegală a frontierei de stat, dar și pentru braconaj piscicol. „După cercetarea în comun cu autoritățile ucrainene a evenimentului de frontieră, conform prevederilor legale, cele două persoane au fost predate acestora.

Poliţiştii de frontieră, sub coordonarea Parchetului de pe Lângă Judecătoria Tulcea, fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trecere ilegală a frontierei de stat și braconaj piscicol”, mențioenază aceeași sursă.

author avatar
Andrei Coman
1.216 afisari

11 COMENTARII

  1. „Ucraiana sfidează România: după ce ne-au luat Bâstroe, acum au atacat la Chilia!”
    Cat de curand o sa ne f00ta si-n gaoz si-n gat, iar noua o sa ne placa, pentru ca asa am primit ordin.

  2. Trebuie denunțați la Tribunalul Internațional de la Haga. Codruța Kovesi are să le închidă.

    • ia spune tu frumos unde există pe glob localitatea pe care tu o numesti ”Nuremberg”…………
      Vai mama ei de geografie

      • Da , am vazut dupa ce am dat „enter”. Am scris repede. Parca de geografie era vorba. Scuze. Ce chestie. Am crezut ca am gresit la Nue. De fapt la Nurn. Rusine ! mai sunt declarat si nazist.

  3. Si pe CRIMINALii care vand verdeturi si nu iti permit sa platesti cu cardul. Nu poate un judecator amarat sa si cumpere cimbru si bors. Fiind sarac , nu are bani lichizi.

  4. Ucraina sfiedeaza Romania? Bine face daca poate
    cum sa dai unui copil de imigrant 3700 de lei si unui copil cetatean roman cateva zeci de lei ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger