AcasăNews„Ucigasul” printului cumpara pagini intregi in ziare

„Ucigasul” printului cumpara pagini intregi in ziare

Zuckerberg a făcut bani frumoși din „îngroparea“ presei clasice dar a ajuns să plătească cât nu face pentru pagini publicitare din ziarele tipărite

Fara indoiala unul dintre vectorii care au dus la ingroparea presei clasice, pe print, este scula numita Facebook. Acum, ca sa tot ceara scuze celor ale caror date au fost folosite de Cambridge Analytica, Zuckerberg cumpara pagini intregi in diverse publicatii.

Zuckerberg a făcut<br >bani frumoși din<br >îngroparea presei<br >clasice dar a ajuns<br >să plătească cât nu<br >face pentru pagini<br >publicitare din<br >ziarele tipărite

C-asa-i in tenis. Zuckerberg a ajuns sa cerseasca mila publica  folosind ziarele printate, la a caror inmormantare a pus umarul cu spor prin Facebook-ul inventat de Domnia Sa. Si dupa cum vedem, nu printul este acuzat astazi ca a ajutat la manipularea in masa a oamenilor de pretutindeni. Si uite asa se invarte roata si pentru miliardari, si pentru oamenii de rand.

Cambridge Analytica avea un pui in Canada

Scandalul referitor la folosirea neautorizata a datelor utilizatorilor Facebook de catre consultantii politici s-a extins. Un informator a declarat in Parlamentul britanic ca firma canadiana AggregateIQ a dezvoltat un program pentru tintirea alegatorilor republicani in alegerile prezindentiale din SUA, in 2016. Christopher Wylie, care a dezvaluit anterior ca firma de consultanta politica Cambridge Analytica a accesat datele a 50 de milioane de utilizatori Facebook pentru realizarea profilurilor alegatorilor in beneficiul campaniei lui Donald Trump, a spus ca firma AggregateIQ (AIQ) a construit un soft numit Ripon pentru a realiza profilurile alegatorilor.

Ripon

„Exista acum dovezi tangibile ca AIQ a construit Ripon, care este softul care a utilizat algoritmii din datele Facebook”, a afirmat Wylie in comisia pentru industria digitala, cultura, media si sport a Parlamentului britanic. Ripon, un oras din Wisconsin unde Partidul Republican a fost fondat in 1854, este numele dat acestui soft care permite gestionarea bazei de date a alegatorilor, tintirea anumitor votanti, administrarea colectarii de fonduri si efectuarea sondajelor.

Facebook, in cadere libera

Dezvaluirile referitoare la folosirea datelor utilizatorilor in scopuri politice a dus la scaderea capitalizarii de piata a Facebook cu peste 100 de miliarde de dolari si a ingrijorat investitorii prin dezvaluirea incapacitatii marilor companii de tehnologie de a proteja confidentialitatea datelor.  Aceasta ar putea indeparta companiile care isi fac publicitate si ar putea duce la introducerea unor reglementari mai stricte. Desigur, Zuckerberg si-a cerut scuze, saptamana trecuta, pentru greselile Facebook si a promis masuri mai stricte pentru restrictionarea accesului unor terte parti la astfel de informatii.

author avatar
Catalin Dumitrescu
178 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger