AcasăNewsUcigașul pădurarului Liviu Pop, condamnat definitiv la 17 ani și 4 luni...

Ucigașul pădurarului Liviu Pop, condamnat definitiv la 17 ani și 4 luni de închisoare – VIDEO

padurarUcigașul pădurarului Liviu Pop, condamnat definitiv la 17 ani și 4 luni de închisoare - VIDEO

Bărbatul acuzat că, în 2019, a împușcat un pădurar care l-a prins la furat de lemne a fost condamnat la 17 ani și 4 luni de închisoare. Sentința pronunțată, vineri, de Curtea de Apel Cluj este definitivă, a anunțat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Ioan Pop a fost judecat sub acuzațiile de ultraj în modalitatea omorului săvârșit asupra unui funcționar aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, tâlhărie calificată și uz de armă fără drept. El va trebui să achite familiei victimei sale daune morale de 400.000 de euro.

În timp ce se afla în Pădurea Rogozului – Valea Hotarului, situat în raza orașului Târgu Lăpuș – sat Rogoz, județul Maramureș, inculpatul a fost suprins de pădurarul Liviu Pop, în cadrul Ocolului Silvic Strâmbu Băiuț, județul Maramureș, care primise un pont despre tăieri ilegale în zonă.

Pădurarul a fost executat în stil mafiot

Pentru a-și asigura scăparea, ucigașul l-a lovit pe pădurar, i-a smuls pușca și l-a executat. Trupul bărbatului de 37 de ani, tatăl a trei copii, a fost găsit mai târziu într-o râpă. După aproape un an, în august 2020, Ioan Pop a fost arestat de Tribunalul București, la propunerea procurorilor Parchetului General, care au instrumentat acest caz.

În primă instanță, Tribunalul Maramureș l-a condamnat pe ucigaș la 14 ani și 10 luni de închisoare și l-a obligat să plătească daune morale de 400.000 de euro familiei pădurarului ucis. Curtea de Apel Cluj a păstrat cuantumul despăgubirilor fixat de instanța de fond.

author avatar
Andreea Vlad
498 afisari

2 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger