AcasăNewsUcigasii lui Ioan Luchian Mihalea, la un pas de eliberare

Ucigasii lui Ioan Luchian Mihalea, la un pas de eliberare

sursa foto: botosaninecenzurat.ro

Nelu Florian Gavrila si Ionel Paun, cei doi tineri condamnati la inchisoare pe viata pentru uciderea artistului Ioan Luchian Mihalea, ar putea fi eliberati conditionat.

sursa foto: botosaninecenzurat.ro

In 1993, Nelu Florian Gavrila si Ionel Paun au patruns peste Ioan Luchian Mihalea, in apartamentul acestuia, cu scopul de a-l jefui. Cei trei se cunosteau de mai mult timp, iar artistul ii ajutase in repetate randuri cu bani.

Tinerii stiau programul lui Mihalea si nu se asteptau ca acesta sa fie acasa. Totusi, artistul i-a surprins in hol. A izbucnit o altercatie intre cei doi. Gavrila si Paun l-au batut pe Mihalea cu pumnii si cu picioarele, l-au strangulat cu doua cabluri gasite in apartament si l-au lovit in cap, de mai multe ori, cu un ciocan pana ce artistul a ramas fara suflare.

Gavrila si Paun au fost condamnati la inchisoare pe viata insa, la 22 de ani de la teribilul incident, cei doi sunt la un pas de a fi eliberati. Cei doi au ajuns anul trecut la Comisia de eliberare conditionata din cadrul Penitenciarului Gaesti, iar surse judiciare au precizat ca principalele lor argumente au fost comportamentul ireprosabil avut dupa gratii, cainta fata de fapta comisa si indreptarea catre cele duhovnicesti.

Ambii au obtinut aviz favorabil din partea Comisiei, iar magistratii de la Judecatoria Gaesti au admis deja propunerea de eliberare conditionata a lui Nelu Florian Gavrila. Decizia nu este definitiva, dar specialistii sustin ca este foarte posibil ca atat Gavrila, cat si Paun sa fie eliberati anul acesta.

author avatar
Cristi Ionita
359 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger