AcasăNewsUber vrea taxiuri zburatoare!

Uber vrea taxiuri zburatoare!

Compania americana l-a recrutat pe un fost inginer de la NASA pentru un proiect care, deocamdata, tine de domeniul SF: lansarea de “masini zburatoare”, capabile de a decola si ateriza in orase, putand fi folosite pe distante scurte.

Mark Moore, care a lucrat trei decenii la centrul de dezvoltare NASA, va conduce proiectul Evelate, a prezentat, anul trecut, un proiect de fezabilitate privind producerea vehiculelor zburatoare electrice cu decolare si aterizare verticala (VTOL).

Uber sustine ca vrea sa ajute aceasta industrie, chiar daca intampina dificultati in a convinge autoritatiile sa schimbe legislatia privind dreptul de a utiliza masinile zburatoare in orase. In viziunea companiei, aceste vehicule vor avea o autonomie de 80-100 de kilometri si ar putea fi lansate de pe heliporturi speciale, construite pe cladirile inalte din zonele locuite. O alta problema ar fi pretul acestor masinarii: 150.000-300.000 de dolari.

Si alte companii au cochetat cu ideea construirii de vehicule zburatoare: chinezii (Ehang 184), Airbus, cu Vahana sau germanii de la Lilium Aviation.

author avatar
Bogdan Borcea
55 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger