AcasăNewsUber si masinile zburatoare, ca in “desenele animate”!

Uber si masinile zburatoare, ca in “desenele animate”!

Compania a anuntat ca ia in calcul posibilitatea producerii unor masini zburatoare pentru navetistii care folosesc autostrazi aglomerate.

Desi pare un scenariu SF, Uber sustine  ca in circa zece ani va putea fabrica o retea de masini zburatoare, cu decolare si aterizare verticala, capabile sa atinga peste 300 de km/h, toate acestea cu un pret accesibil. Aparatele vor fi construite in colaborare cu alte firme sau sponsori.

Proiecte avansate pentru automobile zburatoare au compania slovaca Aero Mobil si cea americana Tesla Motors.

Demersul Uber se va lovi, insa, de reglementari ale legislatiei rutiere si ale impactului cu publicul, nefiind clar inca unde vor ateriza astfel de masini, aeroporturile pentru aparatele care decoleaza si aterizeaza vertical(asa numitele vertiporturi) sunt, practic, inexistente. “Este minunat ca avem aceste idei, ne obliga sa incepem sa gandim diferit. Vom ajunge, la un moment dat la acest nivel, aproape cum am vazut in desenele animate. Realitatea este, insa, ca nu va fi la fel de repede sau de optimist dupa cum sugereaza documentele.”, recunoaste Ali Bahrami, vicepresedinte la Asociatia Industriilor Aerospatiale.

author avatar
Bogdan Borcea
897 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger