AcasăNewsTurul Frantei, pus pe pauza de fermieri

Turul Frantei, pus pe pauza de fermieri

Un episod neprevazut, care nu a avut nicio legatura cu sportul, a dus la intreruperea etapei cu numarul 16 a cunoscutei competitii. Totul dupa ce mai multi fermieri au ales sa protesteze fix in calea unui pluton de ciclisti.

Concurentii nu pornisera de multa vreme de la Carcassonne inspre Bagneres-de-Luchon, cand s-au vazut nevoiti sa ia o pauza de la parcursul de peste 200 de kilometri ai zilei precedente. In mijlocul drumului pe care ar fi trebuit sa ajunga ciclistii, aparusera baloti de paie, pusi de protestatari.

Cum lucrurile nu puteau ramane asa, reprezentantii legii au intervenit. La un moment dat, in incercarea de a-i indeparta pe fermierii protestatari, politistii au folosit spray-uri lacrimogene. Nimeni nu s-a gandit la ce avea sa urmeze: substantele pulverizate au ajuns si inspre pluton, ceea ce a facut ca unii ciclisti sa se resimta. Din cate s-a putut observa din cadrele surprinse de reprezentantii presei aflati in zona, cativa competitori si-au turnat apa sau picaturi in ochi, cat sa inlature efectele gezelor lacrimogene.

In imaginile filmate, de aceasta data, de la inaltime s-a vazut si momentul in care plutonul, flancat de masini si de o motocicleta a politiei, se opreste din parcurs. Situatia a revenit la normal dupa circa un sfert de ora, runda fiind reluata o data ce drumul a fost eliberat.

author avatar
Bogdan Borcea
175 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger