Cauta

Turistul amendat pentru că a urcat Munții Piatra Craiului fără să aibă buletinul la el a învins Jandarmeria Română

jandarmerie

Turistul amendat pentru că a urcat Munții Piatra Craiului fără să aibă buletinul la el a învins Jandarmeria Română

Un turist a fost amendat de Jandarmeria Română, pentru că a urcat pe Piatra Craiului pe un traseu nemarcat și a refuzat să își furnizeze datele, iar în instanță i s-a anulat sancțiunea deoarece fapta nu există.

Turistul a arătat că unul dintre prietenii lui a obținut acordul pentru grup de a pătrunde în zona arătată și a plătit chiar și tariful de vizitare. Pe traseu, grupul de drumeți a fost oprit de un alt grup care a arătat că în apropiere se află un jandarm și cere oamenilor să se legitimeze, conform adevarul.ro.

Judecătorul a anulat amenda

Turistul a susținut în instanță că i-a spus jandarmului că nu are actul de identitate la el, dar i-a transmis datele sale. Bărbatul amendat a mai spus în cererea de chemare în judecată că „martorul asistent indicat în procesul verbal este, la rândul său, agent constatator, precum şi că beneficiază de prezumţia de nevinovăţie”.

Judecătorul i-a dat dreptate turistului și a anulat amenda.

„Din declaraţia martorului audiat în cauză reiese că petentul nu a refuzat să furnizeze informații despre identitatea sa, ci a indicat datele sale, arătând că nu poate prezenta direct actul de identitate, neavându-l asupra sa. Instanţa mai observă că fapta a fost constatată la 21.10.2022, ora 10.35, pe un traseu montan izolat, iar la ora 12.10 agentul constatator a putut încheia procesul verbal de constatare a contravenţiei, indicând datele complete ale contravenientului, la sediul postului de jandarmi”, se arată în sentința Judecătoriei Sectorului 2, care nu este definitivă.

Judecătorul a mai arătat în instanță că, având în vedere intervalul scurt în care a fost constată fapta și întocmit procesul verbal, petentul a furnizat datele sale, iar agentul nu a mai avut nevoie de verificări suplimentare pentru a stabili identitatea sa. Această concluzie coincide și cu declarația martorului audiat care a spus că petentul și-a transmis oral datele sale de identitate.

Ultimele stiri

  • Un important stat european se izolează de restul lumii. Garduri şi bariere de 2,5 miliarde de euro, la graniţă
  • Alege ce citești
  • Medicii au luat în calcul externarea lui Florin Piersic. Când ar putea pleca acasă marele actor
  • Alege ce citești
  • USR, între dezvăluirile lui Coldea și clanul Fabian
  • Guvernul şi i-a „pus în cap” pe angajaţii de la Senat și Camera Deputaților. Oamenii au protestat pe holuri
  • Cât trebuie să scoţi din buzunar dacă vrei să-ţi cânte Irina Loghin la nuntă
  • Iris Ionescu, tânăra de 17 ani care caută remediu împotriva tuberculozei, înscrisă în campania „100 de tineri pentru dezvoltarea României”
  • Matrapazlâcuri la Ministerul Energiei. Au vrut să fure de la săraci ca să dea la bogați
  • Unde i-a împins nevoia pe românii care îşi caută o locuinţă. Sunt dispuşi să stea în „bombe” comuniste, numai pentru că e mai ieftin
  • Exit mobile version