AcasăNewsTuristul amendat pentru că a urcat Munții Piatra Craiului fără să aibă...

Turistul amendat pentru că a urcat Munții Piatra Craiului fără să aibă buletinul la el a învins Jandarmeria Română

jandarmerieTuristul amendat pentru că a urcat Munții Piatra Craiului fără să aibă buletinul la el a învins Jandarmeria Română

Un turist a fost amendat de Jandarmeria Română, pentru că a urcat pe Piatra Craiului pe un traseu nemarcat și a refuzat să își furnizeze datele, iar în instanță i s-a anulat sancțiunea deoarece fapta nu există.

Turistul a arătat că unul dintre prietenii lui a obținut acordul pentru grup de a pătrunde în zona arătată și a plătit chiar și tariful de vizitare. Pe traseu, grupul de drumeți a fost oprit de un alt grup care a arătat că în apropiere se află un jandarm și cere oamenilor să se legitimeze, conform adevarul.ro.

Judecătorul a anulat amenda

Turistul a susținut în instanță că i-a spus jandarmului că nu are actul de identitate la el, dar i-a transmis datele sale. Bărbatul amendat a mai spus în cererea de chemare în judecată că „martorul asistent indicat în procesul verbal este, la rândul său, agent constatator, precum şi că beneficiază de prezumţia de nevinovăţie”.

Judecătorul i-a dat dreptate turistului și a anulat amenda.

„Din declaraţia martorului audiat în cauză reiese că petentul nu a refuzat să furnizeze informații despre identitatea sa, ci a indicat datele sale, arătând că nu poate prezenta direct actul de identitate, neavându-l asupra sa. Instanţa mai observă că fapta a fost constatată la 21.10.2022, ora 10.35, pe un traseu montan izolat, iar la ora 12.10 agentul constatator a putut încheia procesul verbal de constatare a contravenţiei, indicând datele complete ale contravenientului, la sediul postului de jandarmi”, se arată în sentința Judecătoriei Sectorului 2, care nu este definitivă.

Judecătorul a mai arătat în instanță că, având în vedere intervalul scurt în care a fost constată fapta și întocmit procesul verbal, petentul a furnizat datele sale, iar agentul nu a mai avut nevoie de verificări suplimentare pentru a stabili identitatea sa. Această concluzie coincide și cu declarația martorului audiat care a spus că petentul și-a transmis oral datele sale de identitate.

author avatar
Andreea Vlad
1.885 afisari

9 COMENTARII

  1. Ce cauta jandarmul pe munte, de ce l-a amendat pe ala si de ce trebuie sa platesti ca sa te urci pe un nenorocit de munte?

    • Pentru ca prin 2011 s-a dat legea ariilor protejate, in care ai voie sa intri doar anuntat si cu taxa. Jandarmeria montana are atributii in a-i vana pe turisti. Amenzile sunt uriase. Ati protestat contra legii aberante? Iaca luati cu paine! Pe vremea lui Nea Nicu urcai ce munte voiai. Acum suntem in UE, urci printre jandarmii pititi prin tufisuri.

      • „atributii in a-i vana pe turisti.” Pe munte sabia taie in ambele directii. Ar fi pacat ca bietii jandarmi sa alunece in vreo prapastie!
        „jandarmii pititi prin tufisuri.”
        KEK! Trim the bush!

    • Daca platesti tu pentru pagubele din incediile de pe munte sau dstrugere arii progejate, e ok.
      Ca nu i mai amendeze pe turisti…

  2. Bine ca amendează turistul montan, dar pe cei care taie lemne și vânează ilegal, ii protejează.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger