AcasăNewsTuriștii surprinși de avalanșă la Cabana Capra rămân fără permis. Cum au...

Turiștii surprinși de avalanșă la Cabana Capra rămân fără permis. Cum au ajuns în zonă, deși drumul era închis

avalansaTuriștii surprinși de avalanșă la Cabana Capra rămân fără permis. Cum au ajuns în zonă, deși drumul era închis

60 de persoane au fost blocate în cabana Capra lovită de o avalanșă puternică sâmbătă noaptea. IPJ Argeș a anunțat că verifică modul în care turiștii au ajuns în zonă, având în vedere că drumul era închis încă din 30 octombrie 2022.

Pentru că n-au ţinut cont de avertizare şi au intrat pe un drum interzis, şoferii vor fi amendaţi şi vor rămâne fără carnet pentru 60 de zile.

Șoferii vor rămâne fără permise pentru 60 de zile

Anchetatorii vor stabili și dacă proprietarii hotelului aveau dreptul să mai cazeze, să curețe drumul și să pună la dispoziție parcarea, deși mașinile nu aveau voie să ajungă acolo.

„DN 7C este închis traficului, de la km. 104, încă de la data de 30 octombrie 2022, acest aspect fiind semnalizat prin indicatoare de-a lungul DN 7C, dar și prin indicator și barieră, la km. 104. Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Argeș vor verifica modalitatea prin care persoanele respective au ajuns la cabană, iar dacă vor fi constatate abateri de la normele rutiere se vor lua măsurile legale în consecință”, arată un comunicat al IPJ Argeș.

Cei 57 de turişti coborâţi de salvatori de la Cabana Capra, după ce aceasta a fost lovită de avalanşă, au ajuns acasă în siguranţă. Autorităţile spun că zona ar fi fost măturată nu de una, ci de mai multe avalanşe.

În noaptea de sâmbătă spre duminică au avut loc două avalanșe uriaşe. Prima, produsă aproape de miezul nopții, a adus zăpada până în cabană. Nimeni nu a sunat însă după ajutor. Câțiva turiști care erau la o zi de naștere s-au trezit cu zăpada pe mese. A doua a lovit în jurul orei 7:00 dimineața și a făcut praf mașinile din parcarea hotelului. Abia atunci s-au speriat oamenii.

author avatar
Andreea Vlad
301 afisari

3 COMENTARII

  1. SI FARA PERMIS SI FARA MASINI !, CE-S 60 DE ZILE ?= TIMPUL IN CARE SA_SI REPARE MASINILE PE ASIGURAREA PROPIE NU PE BANII STATULUI !.

  2. Ha ha ha, ce teapa de inceput de an le-au dat tablagiila toti ratatii aia din varful muntelui prinsi in avalansa 🙂 Bai desteptilor, a-ti vrut ceva senzatii tari, acum stati in balon si voi cam 60 de zile, stiti si voi cum e la romanasii tampiti, daca esti prost de mic, cand cresti mare numa` te joci 🙂 Ha ha ha 🙂 Si nu uitati sa ii faceti cu mana la dulapul de la 3ceoni, si la marele jeneral de karton ghipsat de niku ciukanezu, astia 2 va vreau numai tot binele din lume, asa ca puteti sa le faceti si cu degetul mijlociu 🙂

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger