AcasăNewsTuriştii români s-au supărat pe Bulgaria. De ce au iniţiat boicotarea vecinilor...

Turiştii români s-au supărat pe Bulgaria. De ce au iniţiat boicotarea vecinilor de la sud de Dunăre

Există şi români care nu mai vor să meargă în Bulgaria, în vacanţă. S-au supărat pe asprimea Codului rutier pe care l-au implementat vecinii noştri de la sud de Dunăre.

Mașina unui turist din Tulcea, parcată lângă un indicator din Nisipurile de Aur, a fost ridicată de pe stradă. Ei vor să inițieze un boicot: nimeni să nu își mai cumpere pachete turistice în stațiunea bulgărească.

Complexurile n-au parcări generoase

Turiştii români acuză că, oricum, la complexurile scumpe, care nu au parcări, sunt postați paznici, pe post de pândaci, care dau imediat alarma la cei de la Ridicări, în momentul în care văd o mașină lăsată în stradă.

„Au ridicat-o în două minute, ca la Formula 1”, a scris cel care a filmat operațiunea de ridicare a mașinii scumpe, de lângă un indicator de „Oprirea Interzisă”, autorul postării de pe grupul de Facebook Travel in Bulgaria – Călător în Bulgaria, care a stârnit revolta.

De ce Bulgaria are de 10 ori mai mulţi turişti

Chiar şi cu acest boicot, Bulgaria are de 10 ori mai mulţi turişti decât România. Care sunt motivele?

Lipsa infrastructurii, drumurilor, facilităţilor atractive, dar mai este un punct extrem de important. Promovarea! Conform Institutului Naţional de Statistică, ţara noastră a fost vizitată de aproape 535.000 de turişti străini de la începutul acestui an, în creştere cu peste 52% faţă de perioada similară a anului trecut.

Cei mai mulţi provin din Italia, Israel, Germania şi Statele Unite ale Americii. Câţi turişti au fost în Bulgaria doar în luna mai? 800.000!

Anul acesta Bulgaria a alocat 30 de milioane de euro pentru promovare, în schimb România doar trei milioane. Grecia a alocat anul trecut 70 de milioane de euro, iar Turcia va investi pentru promovare anul acest peste 200 de milioane de dolari până în 2028.

author avatar
Andreea Vlad
3.651 afisari

24 COMENTARII

  1. Animalului cocălar mioritic nu-i convine că în alte țări se respectă legea. Ghinion. Să stea la el, în țigănia de Haules-Bucales.

  2. Daaa nu cor bulgarii sa fie si la ei haosul de la noi pe șosele.
    Au făcut mai mulți cocalari accidente grave, cocalari romani.
    Se plâng de amenzi dar când le spui ca dacă nu mergi cu viteza peste limita și respecți regulile de circulație nu ai treaba se enervează te fac in toate felurile ca ei au dreptul sa meargă cu 160 de ora, sa parcheze unde au chef, sa conducă agresiv etc.
    Ca vezi Doamne dar ce știi tu dacă merg incet ajung in nu știu cât tinp și altele.
    Lasă sa nu mai meargă cocalarii sa fie frumos și civilizat acolo abia o sa meargă mai mulți romani civilizati.
    Sa se cearnă toxici ăștia.
    Și nu este adevărat sunt parcări, se plătesc și nu mult. Nu vrei sa plătești? Du-te cu autocarul sau cu avionul.
    Sunt multe curse cu autocare vara. A vrei sa parchezi pe plaja și unde ai chef? Ia stai tu cu mașina confiscata.

  3. Romania este intr-o eterna vacanta.Nimeni nu mai viseaza la munca ,familie ,credinta,statornicie ,viitor toti sunt inebuniti sa plece tot timpul de acasa in vacanta devenita o noua forma de nomadism.Spalarea creierelor merge ca unsa.

  4. Apelul la „boicot pachetelor turistice din Bulgaria” frizează idioția. Mare de tot!

    Dacă e interzis, n-ai ce căuta acolo nene și basta! De fiecare dată, cocălarii caută explicații, care să justifice încălcarea reglementărilor.

    Foarte bine că i-au ridicat mașina tăunului, poate se învață minte să respecte semnele de circulație.

    Iar de nu, să i-o ridice din nou.

  5. Pe langa ca-i prost media a facut stire de senzatie din asta!! Deci nici media n-are minte mai multa decat analfabetul functional care s-a victimizat in Bulgaria ,pe langa ca a incalcat voit o regula de circulatie si a fost sanctionat pe masura ,se mai si supara ca doar atata este in stare ,se mai spune ,daca ai fost prost de mic cand esti mare numai te joci!!

  6. Învățați să respectați legea și după faceți pa interesanți …mie scârbă de acei cocalari care conduc BMW cu 4000000 km parchează cum le vine Meg de parcă ar fi soseau lu masa moștenire și se cred șmecheri la final

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Accident grav. Cinci răniți, după ce un microbuz s-a izbit de un copac, în Gorj

Un accident grav, în care a fost implicat un microbuz, a avut loc miercuri în județul Gorj. La fața locului au intervenit de urgență...

Reacţia DURĂ şi încisivă a lui Piedone după ce Nicuşor Dan a anunţat că rezolvă problema traficului în 2035: „Ai dat căruța în gard,...

Nicuşor Dan a venit cu un termen "optimist" pentru bucureşteni: problema ambuteiajelor din Capitală va fi rezolvată în 2023.”Analizăm concluziile studiilor de fundamentare care...
proger