AcasăNewsTuriştii români s-au supărat pe Bulgaria. De ce au iniţiat boicotarea vecinilor...

Turiştii români s-au supărat pe Bulgaria. De ce au iniţiat boicotarea vecinilor de la sud de Dunăre

Există şi români care nu mai vor să meargă în Bulgaria, în vacanţă. S-au supărat pe asprimea Codului rutier pe care l-au implementat vecinii noştri de la sud de Dunăre.

Mașina unui turist din Tulcea, parcată lângă un indicator din Nisipurile de Aur, a fost ridicată de pe stradă. Ei vor să inițieze un boicot: nimeni să nu își mai cumpere pachete turistice în stațiunea bulgărească.

Complexurile n-au parcări generoase

Turiştii români acuză că, oricum, la complexurile scumpe, care nu au parcări, sunt postați paznici, pe post de pândaci, care dau imediat alarma la cei de la Ridicări, în momentul în care văd o mașină lăsată în stradă.

„Au ridicat-o în două minute, ca la Formula 1”, a scris cel care a filmat operațiunea de ridicare a mașinii scumpe, de lângă un indicator de „Oprirea Interzisă”, autorul postării de pe grupul de Facebook Travel in Bulgaria – Călător în Bulgaria, care a stârnit revolta.

De ce Bulgaria are de 10 ori mai mulţi turişti

Chiar şi cu acest boicot, Bulgaria are de 10 ori mai mulţi turişti decât România. Care sunt motivele?

Lipsa infrastructurii, drumurilor, facilităţilor atractive, dar mai este un punct extrem de important. Promovarea! Conform Institutului Naţional de Statistică, ţara noastră a fost vizitată de aproape 535.000 de turişti străini de la începutul acestui an, în creştere cu peste 52% faţă de perioada similară a anului trecut.

Cei mai mulţi provin din Italia, Israel, Germania şi Statele Unite ale Americii. Câţi turişti au fost în Bulgaria doar în luna mai? 800.000!

Anul acesta Bulgaria a alocat 30 de milioane de euro pentru promovare, în schimb România doar trei milioane. Grecia a alocat anul trecut 70 de milioane de euro, iar Turcia va investi pentru promovare anul acest peste 200 de milioane de dolari până în 2028.

author avatar
Andreea Vlad