AcasăNewsTuriştii români au luat pârtiile cu asalt. Unde se schiază pe stratul...

Turiştii români au luat pârtiile cu asalt. Unde se schiază pe stratul de omăt mare de peste jumătate de metru

Pasionaţii de schi din România sunt deja cu gândul la vacanţă şi la pârtii. Chiar dacă, în unele locuri, zăpada este „zârcită” cu turiştii, există totuşi staţiuni montane unde românii se distrează pe cinste.

Aşa se întâmplă la Mădăraşi din Harghita, unde toate cele cinci pârtii sunt deschise, iar stratul de omăt este de peste jumătate de metru.

Schi la cota 1700 metri

Considerată una dintre cele mai spectaculoase zone de schi din ţară, staţiunea montană Mădăraşi a adunat şi anul acesta sute de turişti veniţi din toate colţurile ţării, conform observatornews.ro.

La 1700 de metri altitudine stradul de zăpadă are peste jumătate de metru, iar pârtia e numai bună pentru schi. Tarifele pentru instalaţiile de cablu pornesc de la 90 de lei pentru două ore şi ajung până la 700 de lei pentru şase zile.

„Înainte de a pleca în călătorie, informați-vă cu privire la restricțiile de trafic și condiţiile meteorologice din zonele în care urmează să vă deplasați!

Când vizibilitatea este redusă, folosiți luminile din dotarea autovehiculelor, evitați depășirile riscante și asigurați-vă foarte bine înainte de efectuarea manevrelor de schimbare a direcției”, transmit autoritățile.

Vreme neobișnuită de Crăciun și Revelion

Meteorologii anunţă că vom avea Sărbători fără zăpadă, cu temperaturi neobișnuit de mari, în regiunile din nord-estul țării. Vremea pare că se încălzește de Crăciun și Revelion, spune și centrul European pentru prognoze meteo.

De Crăciun și de Revelion vremea se anunță foarte caldă în toată țara, cam cu 2 grade mai mult decât ar fi normal, cu ploi în nordul orientalilor și apusenilor.

În perioada sărbătorilor, în București vor fi de exemplu 5 grade. La munte, în Brașov, între 4 și 5 grade și este puțin probabil să ningă. Mai cald va fi pe litoral unde vor fi 8 grade și o vreme plăcută.

author avatar
Andrei Ștefan
235 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger