AcasăNewsTuriștii de pe litoral, în pericol! Stațiunile ar putea fi închise din...

Turiștii de pe litoral, în pericol! Stațiunile ar putea fi închise din cauza riscului major

plajaAmendă de până la 36.000 de euro dacă asculți muzica tare pe plajă. Noua lege i-a speriat pe români

Marea Neagră riscă să devină focar de holeră și alte boli după ruperea Barajului Kahovka, astfel că e alertă inclusiv în Odesa.

La doar 300 de kilometri de România, autoritățile au interzis oamenilor să mai meargă la plajă din cauza riscului ridicat de holeră. după ce apele barajului distrus au inundat cimitirele și au ucis mii de animale. Mai mult, apele au fost poluate de 150 de tone de ulei industrial, iar acum există riscul desalinizării.

Risc de holeră la Marea Neagră

Asta, pe lângă riscul ridicat de holeră și alte boli grave transmise prin apă, după distrugerea acestui baraj. Organizația Mondială a Sănătății a transmis deja că bolile din apă sunt un risc real de luat în considerare, mai ales că apele au luat cu ele mii de cadavre de animale sau din cimitire, conform Observatornews.ro.

Barajul s-a prăbușit acum o săptămână, iar Ucraina și Rusia au dat constant vina una pe cealaltă când vine vorba de cine ar purta responsabilitatea pentru acest dezastru.

Până acum mii de oameni au fost evacuați de pe ambele maluri ale râului Nipru, în timp ce zeci de mii de hectare de teren agricol au fost inundate, deși nu a fost momentan anunțat un bilanț oficial al morților în urma prăbușirii barajului.

author avatar
Andreea Vlad