AcasăNewsTuriștii au luat cu asalt Turcia și Grecia, cozi imense în vămile...

Turiștii au luat cu asalt Turcia și Grecia, cozi imense în vămile bulgare / Anunțul MAE

vami

Cozi uriașe de români la frontierele bulgare spre Grecia. S-a creat aglomerație și la intrarea în Turcia dinspre Bulgaria.

Vacanța de Paște a început cu cozi lungi și nervi mulți pentru mii de turiști români care au plecat spre Turcia și spre Grecia.

Ministerul Afacerilor Externe avertizează, vineri seară, că timpul de aşteptare pentru intrarea pe cale terestră din Bulgaria în Turcia este estimat la 6-8 ore, din cauza afluxului mare de turişti. De asemenea, este aglomeraţie la trecerea graniţei din Bulgaria în Grecia, timpul de aşteptare fiind estimat la 2-3 ore.

„În contextul întârzierilor înregistrate la unele puncte de trecere a frontierelor dintre Republica Bulgaria, Republica Elenă şi Republica Turcia, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizează că misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României din cele trei state au făcut demersuri pe lângă autorităţile centrale şi locale, solicitând sprijin pentru adoptarea măsurilor necesare în vederea fluidizării traficului auto în punctele de frontieră”, a transmis Ministerul Afacerilor externe, vineri seară, într-un comunicat de presă.

Românii așteaptă cu orele în vămile din Bulgaria

Potrivit informaţiilor obţinute de reprezentanţii Ambasadei României la Ankara şi Consulatului General al României la Istanbul, timpul de aşteptare pentru trecerea frontierei din Republica Bulgaria în Republica Turcia este de aproximativ 6-8 ore, din cauza fluxului ridicat de turişti din această perioadă, precum şi a procedurilor de verificare a documentelor în punctele de trecere a frontierei.

„De asemenea, potrivit informaţiilor comunicate de reprezentanţii Ambasadei României la Sofia şi ai Consulatului General al României la Salonic, timpul de aşteptare în punctele de trecere a frontierei dintre Republica Bulgaria şi Republica Elenă este de aproximativ 2-3 ore”, a mai transmis MAE.

Recomandările MAE

Având în vedere debutul sezonului turistic, MAE subliniază importanţa informării temeinice, anterior deplasării în străinătate, şi a verificării cu atenţie a informaţiilor postate pe pagina de internet a MAE privind sfaturile şi alertele de călătorie, precum şi a informaţiilor de interes publicate pe paginile de internet ale misiunilor diplomatice şi ale oficiilor consulare ale României în străinătate.

„MAE recomandă cetăţenilor români să ia în considerare posibile aglomerării pe sensul de ieşire din Republica Turcia, Republica Elenă şi Bulgaria la încheierea sejurului de Paşte, precum şi în contextul debutului sărbătorii „Ramazan Bayram”, la începutul lunii mai”, a mai transmis MAE.

author avatar
Andreea Vlad
443 afisari

8 COMENTARII

  1. Stay home, Stay safe, Save lifes! Ce cautati natarailor in Turcia si Bulgaria?
    Hotelierii romani va asteapta cu masa pusa si voi umblati aiurea. Acum canta cucu-n Bucovina, se tin slujbe iar voi stati in masini pe strazi!

    • ZIARE.COM UN PERICOL PENTRU DEMOCRATIA ROMANIEI !!!
      SITE-UL CARE IMPUNE CENZURA SI DICTATURA IN ROMANIA !!! FALSI JURNALISTI , SIMPLI COPISTI PLAGIATORI, LINGAI IN CÙR A CLASEI POLITICE , MÙISTI PROFESIONISTI
      SI SLUGI CREDINCIOASE SUNT ZILNIC CU ARTICOLE ELOGIOASE , SCARBOASE PANA LA VOMA , SI ODE LA ADRESA JEGURILOR DIN FRUNTEA TARII CE AU DISTRUS TOTAL ROMANIA SI AU INDATORAT-O PENTRU SECOLE

    • Dragi turisti , marti se incepe munca. Daca nu ati ajuns la destinatie va puteti intoarce.

  2. Ar trebui ca cele trei guverne, al Turciei, al Greciei, al Bulgariei, împreună cu jalnicii din România, să pună de-o autostradă Giurgiu – Istanbul – Atena, cu 16 benzi pe sens și PCTF-uri cu câte 300 de puncte de control.
    Pentru ilie corsicanul: da, te-așteaptă cu masa pusă, cu prețuri de-ți vine profiterolu’ înapoi și-ți urlă copiii și cu incertitudinea că, după ce pleci de la masa pusă, s-ar putea să ai nevoie de spălături gastrice și defribilator. Or fi destui care nu-s așa, nu zic nu dar, din păcate, prea puțini. Când dai 10 lei pe-o nenorocită de apă, te-ai duce, mă, în Bulgaria…

  3. Mai baieti si fete niciodata nu poti sa compari serviciile din Turcia sau Bulgaria cu serviciile de la noi din tara căci preturile sunt la fel sau poate chiar mai mici afara!
    Pai la turci daca ceri o apa de zece ori de zece ori ți-o aduce cu zambetul pe buze si te simți binne venit pe cand la noi daca i-ai cerut o apa a doua oara se uita la tine de zici ca ai f…. pe măsa!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger