AcasăNewsTuristi straini, tepuiti de controlorii RATB

Turisti straini, tepuiti de controlorii RATB

Le-au cerut initial o suprataxa de 50 de euro in loc de 50 de lei

Unii s-au mai spalat, ba chiar vorbesc si engleza (tineri), dar nepermis de multi au ramas tot toparlani – vorbim de controlorii regiei de transport, care n-au ezitat sa amendeze un cuplu de turisti – oamenii isi cumparasera calatorii, dar nu au stiut ca nu au validat cardul corect, pentru ca  ajunsesera in Romania in urma cu cateva minute de la incident.

Le au cerut initial o suprataxa de 50 de euro in loc de 50 de lei

Intamplarea a fost povestita pe Facebook de o alta calatoare RATB, care a fost martora la eveniment. Ea a povestit cum controlorii au urcat pe linia autobuzului 783, care pleca de la Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti. Un barbat si o femeie din Cipru, care tocmai ajusesera in Romania, au urcat in autobuz. Cei doi isi cumparasera un card cu doua calatorii, insa ei nu au stiut ca nu a fost validat corect cardul. Controlorii i-au amendat informandu-i  initial ca „suprataxa e de 50 de euro”, in loc de 50 de lei, dupa care la insistentele calatorilor (!) le-au spus ca de fapt este vorba de 50 de lei. Si ce e si mai grav: din graba, asa, se mentioneaza ca suprataxa e 50…euro. Dupa foarte, foarte multe insistente din partea noastra, in care le explicam ca nu este normal ce fac, ca oamenii aceia nu calatoreau fraudulos, ca in tara lor si in toate tarile civilizate exista un angajat in aeroport care ajuta si valideaza cartela (sau chiar soferul este cel care da aceste explicatii), isi aduc aminte sa specifice ca suprataxa e de 50 lei nu euro si „ce atata le iau apararea, ca pe noi nu ne-ar ajuta nimeni la ei in tara.Turistii au spus ca „le pare rau ca au venit intr-o astfel de tara, unde sunt furati in 10 minute de la aterizare si ca este o rusine ceea ce se intampla”,  povesteste martora pe Facebook.

author avatar
Bogdan Borcea
326 afisari

1 COMENTARIU

  1. Cu inca doi prieteni am patit la fel in autobuzul spre aeroportul din Atena dar acolo nici un calator grec n-a sarit in apararea noastra!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger