AcasăNewsTuristi romani, sinistrati in Albena. Un hotel s-a prabusit!

Turisti romani, sinistrati in Albena. Un hotel s-a prabusit!

Turistii romani aflati in concediu pe litoralul bulgaresc, in regiunea Albena, sunt nemultumiti de faptul ca autoritatile din Bulgaria nu ii ajuta sa plece acasa, dupa ce statiunea a fost grav afectata de inundatii.

Romanii, care au ramas blocati in Albena in urma inundatiilor din ultima vreme, acuza faptul ca au fost evacuati doar cetatenii rusi si germani, in timp ce romanii s-au ajutat intre ei. Potrivit Realitatea TV, un hotel din statiune s-a prabusit partial.

Romanii au fost abandonati de catre autoritatile bulgare, dupa ce hotelul respectiv si alte cinci unitati hoteliere din zona, au fost afectate de inundatii, sustin turistii care spun ca in zona ar fi zeci de romani, multi dintre ei cu masinile distruse de apa si mal.

”Nu a venit nimeni sa vorbeasca cu noi, sa ne spuna daca putem iesi din hotel, sunt romani disperati, care nu pot pleca de aici. Sunt multi romani aici, sunt copii, situatia e disperara, s-a rupt si faleza, restaurantul este distrus. Sunt buzoieni care nu pot pleca pentru ca au masinile acoperite cu apa, au autoturismele distruse de malul care a intrat pana la scaune, a fost apa de un metru si 20 de centimetri, iar bulgarii si-au batut joc de noi”, a declarat o turista din Albena, citata de realitatea.net.

Sursa citata a adaugat ca inundatiile au cuprins zona dupa ploile abundente care s-au inregistrat in noaptea de joi spre vineri, aceasta reclamand ca autoritatile bulgare nu ii ajuta pe romani, in timp ce echipajele de salvare i-au evacuat cu prioritate pe cetatenii rusi si germani.

In ultimele doua zile, orasul bulgar Varna si alte localitati din Bulgaria, intre care si statiunea Albena, au fost grav afectate de inundatiile puternice care s-au inregistrat in zona in urma ploilor toerntiale si a scurgerilor de pe versanti, cel putin zece persoane pierzandu-si viata din cauza apelor revarsate.

Foto: realitatea.net

author avatar
Alina Costache
1.412 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger