AcasăNews16 romani au murit intr-un accident de circulatie petrecut in Muntenegru (VIDEO)

16 romani au murit intr-un accident de circulatie petrecut in Muntenegru (VIDEO)

Un autocar cu circa 50 de turisti a fost implicat, duminica seara, intr-un accident de circulatie petrecut in Muntenegru.

 

UPDATE 2: Agentia inserbia.info, care initial sustinea ca autocarul era inmatriculat in Ucraina, a anuntat ca autocarul era de fapt unul romanesc. Bilantul prezentat de jurnalistii sarbi este unul cat se poate de tragic: 16 romani au murit (15 turisti plus soferul) si 31 sunt raniti, dintre care multi in stare foarte grava. Se pare ca accidentul s-a petrecut la putine momente dupa ce autocarul parasise restaurantul „Pocinak”, unde turistii facusera un popas inainte de a ajunge la manastirea Moraca, pe care aveau in plan sa o viziteze.

UPDATE: Ultimele informatii despre teribilul accident de circulatie din Muntenegru arata ca cel putin 15 romani ar fi murit. De altfel, presa locala il citeaza pe ambasadorul Romaniei la Podgorica, acesta sustinand ca „15 cetatenti romani si-au pierdut viata, iar alti in jur de 20 sunt raniti”. Postul de televiziune RTCG anunta ca pasagerii din autocar aveau varste cuprinse intre 60 si 80 de ani si se aflau in a doua zi a unui circuit turistic.

Deocamdata, MAE nu confirma moartea unor romani in accidentul din Muntenegru, dar sustine ca exista romani raniti. De asemenea, oficialii MAE au anuntat ca o echipa consulara s-a deplasat la fata locului, iar ambasadorul Romaniei din Muntenegru se afla deja la clinica din Podgorica unde au fost trimisi ranitii.

[youtube]pweitmSSGSU[/youtube]

Autocarul rula pe autostrada Podgorica – Kolasin si a iesit dintr-un tunel in momentul in care soferul, de origine ucrainean, a pierdut controlul volanului.

Conform inserbia.info, autocarul, inmatriculat in Ucraina, a rupt gardul de protectie si a cazut intr-o prapastie de circa 40 de metri.

Primele informatii arata ca circa 20 de persoane au murit si 30 au fost ranite, un martor ocular sustinand ca „se pot vedea cadavre intinse de-a lungul prapastiei”.

Autocarul era plin cu turisti de mai multe nationalitati, inclusiv romani. Deocamdata nu se stie daca a murit vreun turist roman, insa jurnalistii din Muntenegru sustin ca mai multi romani au fost raniti in urma acestui accident.

sursa foto: novosti.rs

 

author avatar
Cristi Ionita
2.277 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger