AcasăNewsTurismul, o industrie pe moarte

Turismul, o industrie pe moarte

Coronavirusul a devastat turismul global, iar croazierele au fost primele victime. Pacheboturile au devenit veritabile închisori atât pentru călători cât și pentru echipaje, pe măsură ce porturile le-au refuzat intrarea. Se pune problema dacă această industrie poate supraviețui.

Prima navă care a devenit un focar major a fost Diamond Princess, 355 de cazuri confirmate la bord în martie, 14 victime. Coșmarul de pe mare nu s-a încheiat, chiar și după ce pasagerii din cele peste 30 de nave de croazieră au fost lăsați să debarce – alți 100.000 de oameni au continuat să rămână blocați pe toate rutele maritime. Un tablou dezastruos pentru un sector care în ianuarie valora peste 150 de miliarde de dolari, dominat de  marile companii  – Carnival, Royal Caribbean și Norwegian.  Ceea ce este valabil și pentru cea mai mare parte a industriei de turism – veniturile ar putea fi în scădere cu 80% anul acesta față de cifra de anul trecut de 1,7 miliarde de dolari și că s-ar putea pierde 120 de locuri de muncă. Întrucât turismul se bazează pe aceeași mobilitate umană care răspândește boala și va fi supus celor mai stricte și de durată restricții, este probabil să sufere mai mult decât aproape orice altă activitate economică, comentează The Guardian. Din Europa până în Caraibe și Asia, turiștii ar putea înceta brusc sosirile, chiar și după relaxarea călătoriilor. Într-un studiu publicat pe 11 februarie, Oxford Economics Institute a estimat că această criză de sănătate ar putea reduce veniturile legate de turism cu cel puțin 22 de miliarde de dolari în întreaga lume. Deficitul ar putea ajunge la 49 de miliarde de dolari dacă epidemia va dura atâta timp cât epidemia SARS din 2003, aproximativ șase luni, și 73 de miliarde de dolari dacă criza va continua și mai departe.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
217 afisari

1 COMENTARIU

  1. Turismul e in coma indusa nu din cauza lipsei de relaxare ci din cauza fricii. Omul nu vrea sa investeasca in zone indepartate lipsite de siguranta mai ales ca trebuie sa risti tot – slujba, carantina, spitalizare, izolare, rusine, risc, poate sechele sau terapii. Din cauza asta turismul poate fi tinut in coma indusa cum? Prin incurajarea statului acolo unde-Norvegia Olanda Anglia Sua au nave prin turism in imediata apropiere. Aci la noi la pension la tara sau cateva zile la mare sau la munte. Nu cred ca in curand turismul de masa sa mai conteze catba ani pana nu se pun la punct liniile aeriene aeroporturile hotelurile si restaurantele. Insa la aparitia unui tratament sau vaccin o sa ne amintim cu un zambet pe buze de vremurile astea…. Pana atunci injectii de bani statali.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger