AcasăNewsTurism cu smartphone-ul in tara sau in strainatate

Turism cu smartphone-ul in tara sau in strainatate

Utile. Aplicatiile pe smartphone va faciliteaza, printre altele, rezervarea biletelor de calatorie si a locurilor de cazare, precum si calculul costurilor vacantei

Aplicatiile Google pentru calatorii sunt de un real folos pentru cei care vor sa calatoreasca in tara sau in strainatate in timpul sezonului de iarna.

Utile. Aplicatiile pe smartphone va faciliteaza, printre altele, rezervarea biletelor de calatorie si a locurilor de cazare, precum si calculul costurilor vacantei

Odata cu venirea iernii, apar iarasi planurile de calatorie si vacante, fie ca este vorba despre o escapada de weekend la munte sau un city break, ori la un targ traditional de Craciun. Expertii The PhoneGeeks de la EuroGsm vin cu o serie de recomandari in ceea ce priveste aplicatiile mobile ce pot fi utilizate pentru organizarea itinerariului, gasirea celor mai bune modalitati de transport si a celor mai avantajoase variante de cazare.

Costuri, transport, bagaje

Bugetul este un aspect important al oricarei calatorii, iar aplicatia Trip Budget Calculator ofera posibilitatea de a calcula costurile estimative pentru carburant, mancare sau cazare, totul in functie de moneda locala. Una dintre cele mai complexe aplicatii pentru planificarea calatoriilor este TripAdvisor Hotels Flights, cu ajutorul careia utilizatorii pot gasi si rezerva cele mai ieftine zboruri, precum si cele mai bune hoteluri si restaurante. De asemenea, exista aplicatia Trip Planner, cu ajutorul careia se pot intocmi liste cu lucrurile care trebuie incluse in bagaj, in functie de noua mari categorii.

Rezervari

O alta aplicatie utila si de incredere in organizarea calatoriilor este Booking.com, prin intermediul careia utilizatorii au posibilitatea de a alege intre mai mult de 330.000 de unitati de cazare din 184 de tari si de a-si rezerva o camera in hotelul preferat in doar cativa pasi simpli. De asemenea, de mare ajutor poate fi si aplicatia Hotel Tonight, prin intermediul careia se pot face rezervari last-minute in peste 100 de destinatii, la cele mai bune preturi.

Orientare pe harta si meteo

In ceea ce priveste transportul, Google Maps este o aplicatie foarte cunoscuta si utilizata, inlocuind cu succes un GPS. Totodata, aplicatia Waze ofera informatii in timp real despre conditiile de trafic, accidente, pericole, politie si alte evenimente semnalate de ceilalti soferi din zona, bazandu-se pe hartile generate de utilizatori. Deoarece succesul unei calatorii depinde si de starea vremii, este recomandata instalarea aplicatiilor Android Weather & Clock Widget sau AccuWeather – Weather for Life, care le ofera utilizatorilor Android, respectiv Windows Phone 8, prognoza meteo actualizata in functie de orasul in care acestia se afla.

Turism in  Romania

Printre cele mai descarcate aplicatii Android care ofera informatii despre cazare si obiective turistice din tara noastra se numara Cazare in Romania. Aceasta ofera acces la o baza de date cu informatii despre hoteluri, pensiuni, cabane si case de vacanta, iar o alta aplicatie este moBooking Romania, care include si o sectiune dedicata ofertelor promotionale. Pe de alta parte, daca vizitam o anumita zona din Romania si nu stim exact ce obiective turistice am putea vedea, aplicatia Tourist Informator – Romania cuprinde o baza de date actualizata ce ne ajuta sa gasim informatii despre acestea.

Aplicatii inedite pentru o calatorie pe masura

Turistii care vor sa se bucure din plin de experienta unei calatorii au la dispozitie aplicatia Wikitude, care foloseste Wikipedia pentru a le oferi utilizatorilor posibilitatea de a vedea lumea prin intermediul camerei foto a telefonului mobil. De asemenea, celebra Google Earth este o aplicatie excelenta pentru cei care calatoresc in locuri noi, intrucat ofera optiunile de afisare 3D, satelit si street view, care au o excelenta claritate si precizie. Telefoanele recomandate pentru utilizarea acestor aplicatii in conditii optime ar trebui sa fie smartphone-uri cu procesoare cu o capacitate de minim 1GB. De asemenea, in cazul aplicatiilor care au la baza GPS-ul, trebuie luat in considerare faptul ca bateria se va descarca mai repede, de aceea este recomandata folosirea unui incarcator auto sau a unui incarcator de acumulatori.

author avatar
Arpad Dobre
263 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger