AcasăNewsTurcii in Siria, sustinuti de UE?

Turcii in Siria, sustinuti de UE?

Bashar al Assad s-a adresat natiunii ca s-o avertizeze ca interventiile din afara stopeaza reformele si divizeaza tara.

Alianta lui Bashar al-Assad cu presedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad i-a atras sanctiuni internationale

Dupa doua luni de lupte cu militiile fundamentaliste inarmate modern, presedintele Siriei, Bashar al-Assad, simte ca pierde teren, mai ales de cand Turcia a trimis trupe expeditionare in Siria, pentru a-i sprijini pe rebeli. Assad a aparut la televiziune, avertizand natiunea ca ceea ce se intampla in tara nu are nicio legatura cu reformele cerute de populatie. „Trebuie sa izolam sabotorii care vandalizeaza tara!”, a spus Assad.

„Este un complot din afara!” Desi nu i-a numit pe complotistii din afara, se stie ca se referea la Turcia. Lui Bashar al-Assad, marile puteri i-au dat sansa sa-si rezolve problemele interne fara sa fie sanctionat. Dar presedintele sirian a facut doua greseli majore: a acordat cetatenie la mii de kurzi, suparandu-i pe turci si a promis Marinei Militare Iraniene un port in Siria, ceea ce i-a suparat pe toti.

Ministrul britanic de Externe William Hague a iesit la rampa, la reuniunea ministrilor de Externe din UE, de la Luxembourg, si a „decretat”: „Speram ca turcii, colegii nostri, sa faca orice presiune posibila pentru ca regimul lui Assad sa inteleaga ca isi pierde legitimitatea; trebuie sa faca reforme sau sa plece de la putere!”

author avatar
Adina Mutar
176 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger