AcasăNewsTurcii au atacat un convoi de jihadisti pe teritoriul Siriei

Turcii au atacat un convoi de jihadisti pe teritoriul Siriei

Jihadistii din Siria, in atentia marilor „jucatori” din zona

Artileria turceasca a deschis focul asupra unui convoi de luptatori din frontul Statul Islamic Irak si Levant (SIIL), organizatie ce are legaturi cu al-Qaida, in dreptul localitatii Raqqa.

Atacul Turciei pe teritoriul Siriei a fost in replica la atacul cu mortiere produs marti, la granita dintre cele doua tari, cand obuze ale SIIL au cazut in Turcia.

Jihadistii din Siria, in atentia marilor „jucatori” din zona

Baze al-Qaida in Turcia

Trei vehicule ale SIIL– un autobuz, un camion si o camioneta cu mitraliera – au fost distruse. Atacul Turciei vine la o zi dupa ce seful serviciului secret militar israelian, generalul de brigada Aviv Koceavi, a declarat ca in Turcia se afla trei baze Al-Qaida, unde se strang si se organizeaza jihadistii sositi din toata lumea, inainte de a intra sa lupte in Siria. Generalul Koceavi a specificat ca aceste baze se afla in provinciile Karaman, Osmaniye si Sanliurfa. Insa, preocuparea Israelului este in special organizatia terorista libaneza Hezbollah, care actioneaza in Siria de partea regimului. Tot cu o zi inainte, SUA, prin directorul National Intelligence, James Clapper, avertiza ca frontul Al Nusra, cu legaturi al-Qaida, si prezent in Siria, planuieste atentate asupra unor obiective americane.

La Geneva s-au impartit fronturile, nu pacea

Geneva II s-a incheiat fara nicio actiune concreta in teren. Sau, da, dar nu de pace. Numai in ultimele doua zile ale Conferintei Geneva II, armata lui Bashar a folosit teribilele butoaie incarcate cu explozibili, cuie si alte elemente distructive asupra oraselor Alep si Daraa, tinand sub foc de artilerie Ghouta, Zabadani, Ein Fijah si Al Assali. Numai in ultimele doua zile s-au inregistrat peste 100 de morti, cei mai multi in Alep si Daraa. Insa marii „jucatori” din regiune  au fost preocupati sa-si imparta inamicii. Israelul isi asuma lupta impotriva Hezbollah, aliat cu Bashar, Turcia impotriva frontului SIIL, care intra in Siria prin Irak si care s-a declarat aliat cu Armata Siriana Libera (ASL), dar a avut actiuni impotriva acesteia. Americanii si-au „asumat” frontul Al-Nusra, aliat cu ASL.

author avatar
Adina Mutar
249 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger