AcasăNewsTurcia vede roșu după profanarea Coranului la Haga. Ankara îl convoacă pe...

Turcia vede roșu după profanarea Coranului la Haga. Ankara îl convoacă pe ambasadorul Olandei – VIDEO

Turcia vede roșu după profanarea Coranului la Haga. Ankara îl convoacă pe ambasadorul Olandei - VIDEO / Foto: printscreen

Ambasadorul Olandei la Ankara a fost convocat, marți, de ministrul turc de Externe după ce un activist islamofob a profanat un exemplar al Coranului la Haga, a anunțat ministerul turc.

„Ministerul nostru și-a exprimat ferm condamnarea și protestul față de acest act atroce și josnic și a cerut ca Olanda să nu permită astfel de acte provocatoare”, se arată în comunicatul ministerului turc.

 

Acte repetate

Un lider olandez al mișcării islamofobe Pegida a fost filmat duminică în timp ce rupea pagini dintr-un exemplar al Coranului în apropierea camerei inferioare a parlamentului olandez și apoi le călca în picioare.

Potrivit televiziunii publice olandeze NOS, însă, poliția locală l-a împiedicat să ardă cartea sfântă a musulmanilor.

Sâmbătă, arderea unui Coran de către un alt extremist anti-islamic în timpul unei demonstrații – autorizate de poliție – în apropierea ambasadei Turciei din Stockholm a provocat deja proteste puternice din partea Ankarei, scrie Le Figaro.

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat luni că Suedia, țară candidată la aderarea la NATO, nu mai poate conta pe „sprijinul” Ankarei după acest incident.

author avatar
Tudor Borcea
379 afisari

3 COMENTARII

  1. Olanda si Suedia si restul M UE sint tari naziste cu propaganda poponarilor ,pedofilor si drogatilor niste ipotenti care trebuiesc sa fie castrati si femeile lor sa faca copii numai cu musulmanii si negrii ca sa dilueze aceasta rase degenerate de anglo saxoni

  2. Va salut ! Nu avem nevoie de ssa ceva, acum cand Omenirea e pe marginea prapastiei…..Crestini , musulmani si practicantii tuturor celorlalte religii , trebuue sa ne rugam pentru pace, asta trebuue sa facem !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger