AcasăNewsTurcia, pregatita pentru o interventie terestra in Siria

Turcia, pregatita pentru o interventie terestra in Siria

Observatorul Sirian al Drepturilor Omului acuza Ankara de crime la frontiera

Ankara este pregatita sa participe la o interventie militara terestra in Siria, singura cale, in opinia Turciei, de a se pune capat razboiului civil, dar numai alaturi de aliatii sai.

Dupa armata siriana, si armata lui Erdogan e gata sa se rafuiasca cu ”teroristii”

”Dorim o operatiune terestra alaturi de aliatii nostri internationali(…) Fara o asemenea operatiune este imposibil sa fie oprite luptele in Siria”, a declarat pentru presa un inalt demnitar turc, sub protectia anonimatului, informeaza RTBF. Acesta a confirmat insa ca nu se pune problema ca Turcia sa se lanseze singura intr-o asemenea interventie. ”Nu va exista o operatiune militara unilaterala a Turciei in Siria”, a subliniat el. Saptamana trecuta, ministrul turc de Externe, Mevlut Cavusoglu, a declarat ca Turcia si Arabia Saudita ar putea interveni la sol in Siria impotriva ISIS, cele doua tari facand parte din Coalitia antiterorista impotriva Deash condusa de SUA. Incepand de sambata, artileria turceasca bombardeaza zilnic pozitiile detinute de combatantii kurzi in Siria, pe care guvernul de la Ankara ii considera ”teroristi”.

Aviatia turca a violat de peste 20 de ori spatiul aerian al Greciei in 24 de ore

Avioane turcesti au avut peste 20 de intrari, marti, in spatiul aerian al Greciei, in Marea Egee, a informat statul major grec, care a raportat si ”lupte aeriene virtuale” in acest spatiu, informeaza RT. In toate cazurile, avioanele grecesti au interceptat aparatele turcesti, din care doua erau inarmate. De mentionat ca Turcia reactioneaza extrem de dur la orice amenintare a spatiului sau aerian, ultimul caz, in noiembrie 2015, cand un avion rusesc a fost doborat la frontiera cu Siria fiind graitor. Nu este singurul caz in care aviatia turca patrunde in spatiul aerian grecesc, provocand tensiuni intre cele doua tari.

50 de morti in urma bombardamentelor unor spitale si scoli

Potrivit ONU, recentele bombardamente asupra cinci stabilimente medicale si asupra a doua scoli din Alep si Idlib s-au soldat cu cel putin 50 de morti si numerosi raniti. Cladirile au fost atacate cu rachete, atacuri calificate de secretarul general al ONU ca fiind ”violari flagrante ale dreptului international”. Intr-un comunicat, diplomatia franceza a informat ca ”atacurile savarsite de regimul sirian sau sustinatorii sai sunt crime de razboi”. Potrivit Observatorului Sirian al Drepturilor Omului, bombardamentele au fost initiate de aviatia rusa, fapt dezmintit , ieri, categoric de Kremlin.

author avatar
Tudor Borcea
150 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger