AcasăNewsTurcia nu va respecta acordul privind emigrantii daca UE nu-si respecta promisiunile

Turcia nu va respecta acordul privind emigrantii daca UE nu-si respecta promisiunile

Erdogan asteapta cei sase miliarde de euro promisi de UE

Presedintele Recep Tayyip Erdogan a avertizat, ieri, ca Turcia nu va aplica acordul cu Bruxelles si UE daca europenii ”nu-si vor respecta angajamentele”.

Erdogan asteapta cei sase miliarde de euro promisi de UE

”Exista conditii precise. Daca UE nu face pasii necesari si nu-si tine angajamentele luate, Turcia nu va aplica acest acord”, a declarat Recep Erdogan, la Ankara. Acordul, semnat in 18 martie, prevede returnarea in Turcia a tuturor emigrantilor intrati ilegal in Grecia, dupa 20 martie, dar si un ajutor financiar de sase miliarde de euro pentru Ankara si ridicarea vizelor impuse de UE cetatenilor turci, la mijlocul lunii iunie, informeaza Le Monde. ”Totul va fi in functie de ce s-a promis, cu ceea ce stipuleaza acordul. Au fost promisiuni, dar nimic concret pana acum”, a spus Erdogan, adaugand ca ”trei milioane de persoane sunt hranite din bugetul nostru”. ”Am primit multe multumiri pentru actiunile noastre in folosul refugiatilor si contra teroristilor(…) Nu facem aceasta pentru multumiri”, a urmat presedintele turc.

Erdogan, tratat drept ”zoofil” si ”pedofil” de un comediant german

Parchetul german a deschis o ancheta preliminara vizandu-l pe actorul de comedie Jan Böhmermann, dupa ce acesta, intr-un poem satiric difuzat la sfarsitul lunii trecute pe postul tv public ZDF, l-a tratat pe presedintele turc drept zoofil si pedofil, informeaza RT. ”Ce prefera este sa sarute capre si sa reprime minoritati. Sa-i bata pe kurzi, sa-i loveasca pe crestini uitandu-se la pornografii infantile. Si noaptea, in loc sa doarma, felatie cu 100 de oi”, a spus Böhmermann. Juridic, ar putea fi vorba de o infractiune (articolul 103 din codul penal) privind insulta unei persoane private vizand reprezentantii sau organele unui stat strain, pasibila cu trei ani de inchisoare”, a indicat procurorul din Maintz, Gerd Deutscher. Pentru aceasta insa este necesar ca statul turc sa reclame oficial inceperea unei urmariri penale.

Italia vrea sa scoata din Mediterana o nava cu 400 de cadavre ale emigrantilor

Autoritatile italiene vor sa recupereze epava unei nave ce s-a scufundat in aprilie 2015 avand la bord 400 de emigranti, unul din cele mai tragice naufragii din Mediterana implicandu-i pe refugiati. Doar 18 de oameni au supravietuit naufragiului. Epava se afla la 370 metri adancime, la 157  km de coastele libiene.

author avatar
Tudor Borcea
162 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger