AcasăNewsTurcia a decis! A fost adoptată legea de reglementare a conținutului platformelor...

Turcia a decis! A fost adoptată legea de reglementare a conținutului platformelor social media

Turcia a decis! A fost adoptată legea de reglementare a conținutului platformelor social mediaTurcia a decis! A fost adoptată legea de reglementare a conținutului platformelor social media

Legea de reglementare a conținutului platformelor de social media, susținută de partidul de guvernământ AK al președintelui Recep Erdogan, a fost adoptată.

Dezbaterile despre proiectul de lege au început marți iar adoptarea acesteia a fost anunțată pe Twitter.

Ce prevede legea de reglementare a conținutului platformelor de social media

Prin această lege, site-urile social media străine sunt obligate să numească reprezentanți în Turcia care să soluționeze îngrijorările autorităților cu privire la conținut, incluzând de asemenea termene limită pentru înlăturarea materialelor considerate nepotrivite de către acestea.

De asemenea, companiile pot fi sancționate prin amenzi, blocarea reclamelor sau tăierea lățimii de bandă cu 90%, o măsură care de fapt ar bloca accesul pe site-uri.

Legea nu ar duce la cenzură ci ar stabili legături comerciale și legale cu platformele social media, potrivit purtătorului de cuvât al președintelui din Turcia.

În ultimul deceniu, guvernul din Turcia a început să controleze to mai mult presa și mass-media, astfel oamenii s-au văzut nevoiți să apeleze la platformele de social media pentru a-și exprima opiniile și pentru a citi știri transmise în mod obiectiv.

Mii de oameni au fost deja pedepsiți în Turcia pentru activitatea pe care au desfășurat-o pe rețelele de socializare – un exemplu fiind faptul că în 2018 au fost monitorizate aproximativ 110.000 de conturi. Ulterior, 7.100 de utilizatori au fost arestați, iar dintre aceștia 2.754 au fost condamnați la închisoare.

author avatar
Alexandru Tîrcavu
108 afisari

1 COMENTARIU

  1. E mai bine ca un guvern ,o țară sa controleze ce se intîmpla in țara resp.Și nu strainii care detin MEDIA!,Nu ambasadele,multinaționalele ,firmele straine(Vzi Euroins firma bulgaresaca care a fraudata România cu 50 mil.de euro!) Pt.așa ceva sa inventat DNAu și nu sa bage la coteț politicienii patrioți,și firmele românești) care sa controleze serv.secrete,justițea,poliția,ANAF,etc. BRAVO ERDOGAN !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger