AcasăNewsTudose, despre relansarea economiei UE: Începe o cursă contracronometru. Guvernul ăsta poate...

Tudose, despre relansarea economiei UE: Începe o cursă contracronometru. Guvernul ăsta poate sau nu poate?

Referindu-se la planul de relansare a economiei europene ca la o premieră în istoria Uniunii Europene, „nu atât prin amploare, cât prin mutaţia politică pe care o propune”, fostul premier Tudose consideră că „pentru România, poate începe momentul de graţie al apartenenţei la UE” și că lucrurile depind de autoritățile autohtone.

„Comisia Europeană ne dă, dar nu ne bagă în traistă. E cazul să ne hotărâm: facem un efort de dezvoltare ca să intrăm în rândul Europei civilizate sau ne complacem cu statutul de periferie în stare doar să furnizeze culegători şi buşteni ţărilor bogate. Ceea ce pune pe masa negocierilor europene Comisia ne dă şansa să ne punem la lucru toate energiile şi resursele. Ar trebui să fie un moment de resetare pentru România, de depăşire a politicii mărunte pentru o construcţie de durată”, notează europarlamentarul, într-o analiză postată pe digi24.ro.

Subliniind, totodată, că României îi revin 19,6 miliarde de euro, fonduri nerambursabile pentru redresarea economică post-pandemie, Tudose pune accent pe un aspect esențial. „Numai să ştim să accesăm aceşti bani. Cererile fiecărui stat trebuie însoţite de planuri naţionale, incluzând programe de relansare şi reformă pregătite de fiecare Guvern în funcţie de propriile nevoi şi posibilităţi. Banii vor fi alocaţi de Comisie, dar cu acceptul unui colectiv de experţi desemnaţi de ţările membre, ca o garanţie colectivă că banii nu se duc pe apa Sâmbetei. În ce stadiu se află planul Guvernului de relansare economică, despre care eu, unul, avertizez de două luni încoace?”, întreabă social-democratul.

E nevoie ca Executivul Orban să se mobilizeze rapid, mai reiese din mesajul europarlamentarului român. „Începe o cursă contracronometru între capacităţile ţărilor de a se mobiliza pentru a pune banii europeni la lucru în folosul propriilor cetăţeni. Vor fi câştigători şi perdanţi, ca în orice cursă. Noi, românii, în ce categorie vrem să fim? Pe scurt: Guvernul ăsta poate sau nu poate?”, vrea să știe Tudose.

author avatar
Andrei Coman
203 afisari

6 COMENTARII

  1. Nea Tudose , pai , matale n-ai avut haturile si-ai dat cu oistea-n gard ? Daca vin ai matale la guvernare nu mai vedem un chior de la Uniunea Europeana , iar construiti 8 spitale regionale pe hartie si vile particulare prin paduri in care sa va ” tratati ” faradelegile . . Avem guvern , s-a achitat impecabil si ne-a scos la liman in plina pandemie cu visteria lasata goala de catre PSD, actualii guvernanti nu au prioritati scoaterea Romaniei din NATO si U.E si nu vor sa ne transforme in gubernie asa cum si-a dorit ciuma rosie . Sa mai veniti la guvernare cand o sa dispara pe cale naturala toata gasca de infractori de la varful puterii care a guvernat 25 de ani , si-a umflat buzunarele si a batjocorit neamul romanesc . Declaratia asta denota mult tupeu si se adevereste zicala cu lupul moralist !

    • Da, mă, Johannis și ai lui sunt săraci, cinstiți și nu pun geană pe geană de grija poporului. Vai de capul vostru! PSD + PNL, aceeași mizerie. Ai dormit în ultimii 30 de ani sau tocmai te-ai parașutat din spațiu?

      • ești vuvuzeaua securistan pupocuroJohann.Și pe timpu lu ceașca l-ati prostit cu lingușiri pîna l-ati impușcat in zi de Craciun tot voi!Iar pe popor l-ati mintit exasperat cu cultu poporului,cu frig și foame,lipsa curent electric,cam a orice! Cartele ca la razboi doar in Romania erau pe glob in 1989!Îl mințeați ca rumînii o duc mai bine ca vestu!Ca purceaua la CAP făta 15 purcei! Prostu ceașcă va credea pe cuvînt,7 în țara 8 la isport!De unde,erau doar 8 toți!-Purceii.securiștii de pînă-n 89 toți sint milionari in $! S-au orientat!Vlad gheneralu șăfu securitatii în 89 cel mai cinstit om,sa prapadit de bătrînețe,dar nora sa are afaceri in domeniu farmaceutic de sute mil.$,ca sa nu zic că a atins miliardu!

        • Sunt in amok , bine ca a venit Smurdul , tocmai defilam de 1 mai , m-a inspirat Spagoveanu de la Constanta cu repetarea Invierii , infirmierii mi-au pus catuse si ma duc intr-un centru de neuro-psihiatrie de maxima siguranta la periferia Tiraspolului .

  2. ce de bani la cat dezastru e!!!ca fost prim stiti prea bine cum sunt mersurile asa ca vorbele d stra echivaleaza cat intalnirea cu premierul Japoniei de pe vremuri cand ati fost !!!!!

  3. @ Opinați și că judecătorilor de la CCR li s-a atras atenția că nu se face dezincriminare sau prescriere a prejudiciilor acolo unde se face prejudiciu la patrimoniul public, inalienabil, insesizabil, imprescriptibil, patrimoniu ce poate fi constituit din bunuri publice, care ar putea fi mobile și imobile, resurse publice ale solului și subsolului, terenuri publice, bani publici, etc. , ?

    ,,Datoria veche nu putrezeşte” , ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger