AcasăNewsTudorel Toader vrea limpezirea apelor DNA

Tudorel Toader vrea limpezirea apelor DNA

Al doilea mandat de ministru i-a dat lui Toader curajul necesar ”clarificarii” situatiei din DNA

Se ingroasa gluma: ministrul Tudorel Toader a cerut Inspectiei Judiciare evaluarea activitatii DNA si a Parchetului General.

Al doilea mandat de ministru i a dat lui Toader curajul necesar clarificarii situatiei din DNA

Institutia sesizata s-a pus imediat in miscare si a anuntat ca inspectorul sef Lucian Netejoru a stabilit deja ”obiectivele controalelor si componenta echipelor de inspectori judiciari” care vor verifica eficienta manageriala la DNA si PG. Asta in timp ce ministrul Justitiei anunta public ca ”a venit vremea clarificarilor la DNA”. ”La cele doua autoritati nu au fost facute evaluari de fond privind activitatea manageriala din 2007. Zece ani de zile o institutie sa nu fie verificata nu stiu daca e tocmai in regula. A venit vremea clarificarilor la DNA. Ca ministru sunt obligat sa nu vad numai partea pozitiva, sa vad si partea negativa, si faptul ca din pacate multi cetateni sunt arestati, urmariti penal, anchetati, trimisi in judecata, eventual si condamnati, ca ulterior sa se constate ca sunt nevinovati, ceea ce e o adevarata tragedie pentru cel in cauza si o pata pe obrazul justitiei din Romania”, a comentat situatia Toader.

Ministrul Justitiei detoneaza arhiva SIPA

Suspiciunile legate de jumulirea arhivei SIPA de secretele murdare ale magistratilor si nu numai incep sa se confirme. ”Eu stiu ca sunt, ca au fost vizitatori ai arhivei SIPA care la momentul respectiv nu aveau certificate ORNISS. Am facut cerere la ORNISS sa-mi dea numele cu CNP, cu adresa si cand voi primi aceasta adresa o voi trimite la procurori. Inca nu am primit adresa, in mod legal va sosi in 30 de zile, eu sper mai repede, dar cand ajung in birou sun sa vad in ce stadiu este”, a aruncat Tudorel Toader gaz pe focul scandalului declansat in jurul arhivei celebrului serviciu secret al MJ.

author avatar
Simona Badulescu
72 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger