AcasăNewsTudorel Toader, prima reacție după decizia CEDO în cazul Kovesi

Tudorel Toader, prima reacție după decizia CEDO în cazul Kovesi

Întrebat în privința hotărârii CEDO în cazul plângerii pe care a depus-o, la finele anului 2028, Laura Codruța Kovesi, după ce a fost revocată de la șefia DNA-ului, Tudorel Toader – cel care, aflat la conducerea Ministerului Justiției (MJ), a propus o astfel de măsură – a oferit un prim comentariu pe acest subiect.

De altfel, fostul ministru al Justiției, actualmente rector al Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, a pus accent tocmai pe faptul că președintele Iohannis a revocat-o pe Laura Kovesi în baza deciziei Curții Constituționale, și nu a propunerii venite de la șeful MJ. „Pe firul acestui proces de demitere au fost practic trei factori care şi-au împlinit misiunea lor. Eu, ca ministru, am făcut raportul de evaluare şi am propus revocarea. (…) După aceea, a fost sesizată Curtea Constituțională, ministrul nu este autor al dreptului de sesizare a Curţii – o face Guvernul, președintele Camerei, președintele Senatului. CCR a dat o decizie şi preşedintele a revocat-o în baza acelei decizii. Că președintele n-a revocat-o în baza propunerii mele, ci decizia CCR – ea se execută”, a susținut Tudorel Toader, marți, la BZI LIVE.

Pe marginea recentei decizii CEDO (DETALII AICI) a reacționat și premierul Ludovic Orban, care a lansat săgeți atât în irecția CCR-ului, cât și a PSD-ului. CITIȚI AICI.

809 afisari

4 COMENTARII

  1. Să mai așteptăm încă 8 ani că să discutăm , undeva prin 2028!!!..să fim sănătoși până atunci,..și poate îl ia virusul pe aurolacul care a scris articolul

  2. @ Remarcați și faptul că doamna Codruța Kovesi , cu hotărârea CEDO , ar putea solicita în instanță și despăgubiri de la publicații și persoanele care au susținut în mediul public destituirea dumneaiei de la conducerea DNA, ?

  3. Tudorel Toader alaturi de alti RECHINI si TRADATORI ai neamului romanesc din CCR, este membru de baza la BURGHEZIEI COMUNISTE din ROMANIA ce a instituit in tara PROSTOCRATIA si CLEPTOCRATIA. CA EL TOTI JEFUITORII NEAMULUI (politruci, judiciaristi, vamesi, securisti, mafioti, etc) FAC PARTE DIN BOGATANII postcomunismului ce au averi incomensurabile in tara si afara si storc BUGETUL TARII pe toate caile HAIDUCESTI (pensii speciale, salarii astronomice, plati duble pensiesi si salarii bugetate, indemnizatii de tot felul de la ACADEMII INCHIPUITE, de REVOLUTIONARI CRIMINALI, ETC)

  4. nu conteaza cedo sa vedem ce va zice america despre d ei!!!!!!!!!ala care bea tuica si manca sorici cu ea spunea niste chestii!!!!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger