AcasăNewsTudorel Toader, prima reactie dupa decizia CCR

Tudorel Toader, prima reactie dupa decizia CCR

Tudorel Toader pofteste la Elena Udrea, Sebastian Ghita e prea aproape

Dupa ce s-a aflat ca magistratii Curtii Constitutionale au aedmis sesizarea Guvernului, formulata dupa ce presedintele a refuzat sa o revoce pe sefa DNA, asa cum propusese ministrul Justitiei in februarie acest an, in baza unui raport de activitate manageriala, Tudorel Toader a avut o prima reactie.

Mai exact, aruncand un ochi asupra paginii oficiale de facebook a actualului ministru al Justitiei, descoperim urmatorul scurt mesaj, postat in urma cu doar cateva minute: „Decizia CCR valorifica principiul constitutional potrivit caruia procurorii isi desfasoara activitatea sub autoritatea ministrului justitiei. Presedintele Romaniei nu are nici o abilitare legala pentru evaluarea competentelor profesionale sau manageriale ale procurorilor de rang inalt, spre deosebire de ministrul justitiei care are astfel de competente, stabilite atat la nivel constitutional cat si la nivel infraconstitutional”.

Ramane de vazut daca Toader va iesi, in cursul acestei zile, si cu alte precizari pe acest subiect sau daca va astepta motivarea hotararii CCR, pronuntate in sedinta de plen de miercuri.

author avatar
Cristina Stefan
159 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger