AcasăNewsTudorel Toader i-a aratat lui Dragnea cearsaful miresei

Tudorel Toader i-a aratat lui Dragnea cearsaful miresei

Liviu Dragnea e in stare sa schimbe nasul pentru ca cearsaful a fost curat

Niciodata Dragnea nu a spus cu fermitate ca isi doreste inlaturarea Laurei Codrutei Kovesi de la conducerea DNA sau a lui Augustin Lazar de la sefia Parchetului General. Declaratiile lui pluteau intre doua ape, ca oricand sa poata reveni asupra lor ca inteleptul care spune ca nu se amesteca, dar o tranteste la final: v-am zis eu ca asa o sa fie!

Liviu Dragnea e in stare sa schimbe nasul pentru ca cearsaful a fost curat

Exact genul taranul parsiv ajuns socru mic si care, in noaptea nuntii, inainte de dansul cearsafului miresei, muta centrul de greutate, preventiv, si pe oboseala si emotiile mirelui. Ca nu se stie niciodata cum ies lucrurile.

Du-te-ncolo, vino-ncoace!

In timp ce copresedintele ALDE, Calin Popescu Tariceanu, considera ca decizia Curtii Constitutionale privind Ordonanta 13 trebuia urmata de demisia sefei DNA, care „a actionat in logica institutiilor opresive din statul comunist” si, ca atare, se impune o curatenie majora in institutie, Dragnea declara ca nu impartaseste ideea. ”Pentru asa ceva nu pot sa cer demisia nimanui. Nu pentru asa ceva as cere demisia”, dar fara a preciza si argumenta care ar fi – in schimb – motivele pentru care ar putea-o face. Un fel de daca isi da singura demisia e foarte bine, dar eu nu ma bag sa i-o cer. O atitudine cel putin fara logica, daca eliminam teama de cel de-al doilea dosar aflat  pe rol la ICCJ, care i-ar pune capat existentei politice si – de ce nu? – libertatii. Acest dans al „du-te-ncolo, vino-ncoace, lasa-ma si nu-mi da pace!” s-a extins si in declaratiile anterioare raportului de evaluare a celor doi procurori, intocmit de Tudorel Toader, ministrul Justitiei.

Dezamagiri in noaptea nuntii

Daca argumentarea acestuia va fi cinstita, fundamentata si bine argumentata el il va sprijini, indiferent ce decizie va lua cu privire la activitatea sefei DNA, Codruta Kovesi si a procurorului general, Augustin Lazar. „Din partea mea va avea sustinere, la fel si din partea PSD. Astept sa vad cu ce evaluare iese”. Apoi, dupa ce s-a rostit ultima fraza din raport, Dragnea s-a schimbat la fata si la atitudine. Nu isi mai asuma decizia ministrului si nu o mai sustinea, pentru ca nu avea ce. Si, ca si cum s-ar fi temut sa nu i-o ia altul inainte, s-a grabit sa declare ca astepta o argumentatie ori pentru mentinerea celor doi, ori pentru revocarea lor din functie, dar asa, uite cum nu mai are ce sa sutina. Asa ca, este tare dezamagit! O dezamagire numai buna sa declanseze  o sedinta a Comitetului National Executiv, in care sa se stabileasca soarta ministrului Tudorel Toader, pentru ca PSD s-a spart deja in doua tabere. Unii sustin ca ar trebui schimbat, altii – ca trebuie sa ramana. In fond, ministrul n-a gresit cu nimic. A prezentat un raport exact dupa stilul lui Dragnea de a juca la doua capete, fluturandu-i acestuia cearsaful miresei. Curat, pentru ca fata e tot fecioara. Doar mirele era cam obosit si prea stresat.

author avatar
Valentin Boeru
1.610 afisari

1 COMENTARIU

  1. N-are timp Dragnea de subtilitati din astea. E ocupat cu manarelile locale cu terenurile de vanatoare ajunse la fi-su si cu Teldrum, care deszapeste toata tara.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger