AcasăNewsTudorel Toader e din alt Guvern?

Tudorel Toader e din alt Guvern?

Tudorel Toader a fost chemat la Guvern sa recite ultimul haikuu, „Taci si asculta cum imi infloresc idei”

Inca de la inceput, Tudorel Toader a spus ca accepta mandatul de ministru al Justitiei cu o conditie foarte clara, peste care sa nu se treaca. Un fel de linie rosie: fara imixtiuni politice in ceea ce stie si trebuie sa faca el. Nu ii contesta nimeni profesionalismul, nu am auzit voci in sensul asta. Nu mai ca, in timp ce lumea simte  ca ar trebui sa ia masuri concrete si rapide in ceea ce priveste activitatea DNA si a Codrutei Kovesi, Tudorel Toader simte ca parca ar fi nevoie de o lalaiala dupa modelul „incetisor si tot pe loc”. Poate n-o fi asa cu simtirea lui, dar, deocamdata, asta lasa sa se vada.

Tudorel Toader a fost chemat la <a class=wpil keyword link href=httpswwwnationalrotagguvern title=Guvern data wpil keyword link=linked>Guvern<a> sa recite ultimul haikuu Taci si asculta cum imi infloresc idei

Scandalul care a inflamat Romania, cu procurori DNA acuzati de ticluirea sau falsificarea de probe, cu dosare inventate si alte prostii, nu a fost de natura sa-l scoata pe Tudorel Toader din calmul lui moldovenesc. De ce sa anunti o decizie cand toata tara o asteapta, cand poti sa anunti doar ca o vei anunta?

Romanii nu mai vor povesti

Viorica Dancila i-a solicitat sa intrerupa vizita in Japonia si sa vina urgent in tara. Subliniez, urgent! Premierul ii cerea acest lucru pe fondul scandalului de care vorbeam. Nicidecum pentru ca Romania ardea de nerabdare sa stie daca ministresa Justitiei din Tara Soarelui Rasare scrie haikuuri. Nu, Romania astepta doar raspunsul lui cu privire la Codruta Kovesi, nu era interesata de povesti, oricat ar fi fost de frumoase. Este greu de acceptat ideea ca inca nu isi formase o opinie despre ce trebuie facut. Spun asta cu atat mai mult cu cat declara ca va anunta concluziile raportului cel mai tarziu la sfarsitul anului trecut. Nu am motive sa cred ca Guvernul Tudose nu stia inca de atunci ce solutii vede Toader. Si ulterior, Guvernul Dancila. Sau ca propunerile lui nu au fost niciodata discutate, fie si in particular. Iar asta se putea intampla numai daca Tudorel facea parte din alt Guvern.

De ce te temi, Dragnea?

Pe de alta parte, tabloul arata ca si cum PSD nu ar mai tine mortis sa o debarce pe Laura Codruta Kovesi din fruntea DNA. Declaratiile razboinice ale lui Codrin Stefanescu, e drept, poate nu cea mai potrivita voce pentru a vorbi in numele PSD, se izbesc de limbajul voit intortocheat si atitudinea ambigua a lui Liviu Dragnea si esueaza in banal. Acelasi Dragnea, pe care-l suspectez mai degraba de sulfarie decat de inteligenta politica, se pierde deplorabil in acuzatii in care nu exista vinovati clari, cu nume si prenume. Exista doar situatii! O fi crezand, probabil, ca asta il ajuta, dar, la o privire mai atenta, nu denota decat ca banuieste – chiar nu stie? – cate informatii despre el are DNA de fructificat si se teme.

Scandal fara oportunitati

Refuz sa cred ca Viorica Dancila nu a discutat cu Tudorel Toader despre statutul Codrutei Kovesi. Lumii i s-a spus ca, la intalnirea ce au avut-o, au vorbit despre cum o ingrijoreaza pe ea situatia creata in spatiul public in urma scandalului cu DNA Ploiesti. Si cu Iohannis tot despre asta a vorbit. Si cu Dragnea, la fel. Uite, pe mine nu ma ingrijoreaza ingrijorarea ei. Dar absolut deloc. Ca orice roman vreau sa stiu daca un ministru poate face ceva fara stirea Guvernului. Cam de capul lui, cum s-a spune. Poate cere Tudorel Toader demiterea Codutei Kovesi fara ca Dragnea sa stie si sa fie de acord? Eu cred ca nu. Poate invoca Toader, iar, ca nu este oportuna demiterea ei, fara stirea lui Dragnea? Iarasi, nu. Numai sa nu fie din alt Guvern.

author avatar
Valentin Boeru
2.452 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger