AcasăNewsTudor Chiuariu: Raportul MCV e o jignire pentru romani

Tudor Chiuariu: Raportul MCV e o jignire pentru romani

Fostul ministru al Justitiei, Tudor Chiuariu, a criticat dur raportul MCV in privinta Romaniei, acuzadu-l pe presedintele CE ca este, alaturi de Traian Basescu, un „politruc”.

Tudor Chiuariu, fost ministru al Justitie si deputat PNL, a criticat dur raportul primind Mecanismul de Cooperare si Verificare (MCV) pentru Romania, acuzand ca acesta reprezinta un manifest electoral in mainile „politrucilor” Traian Basescu si Jose Manuel Barosso, presedintele Comisiei Europene.

„Prin acest raport politic mecanismul de verificare si cooperare a devenit o arma impotriva poporului roman. Nu-i vedem beneficiul din moment ce nu vedem niciun indicator care sa ne spuna ca justitia nu ar functionat la fel in lipsa lor. Este evident ca MCV este folosit in cel mai josnic mod, ca manifest electoral, ca cei care ne-au adus la saracie si coruptie sa isi pastreze functiile”, a declarat acesta, conform b1.ro.

Acesta a adaugat ca raportul reprezinta o jignire atat la adresa Romaniei, cat si a justitiei, acuzandu-l dur pe presedintele CE ca „sare in apararea ei” insa nu risca „sa caute justitia in privirile incetosate” ale judecatorilor care dau decizii politice.

„Justitia este un ideal nobil. E frumos cand domnul Barossso sare in apararea ei, este european. Ar risca oare ca domnul Barosso sa fie judecat si sa caute justitia in privirile incetosate ale unor oameni care isi schimba decizie in functie de cum bate vantul politic si pe umarul carora plange astazi? E trist ca noile generatiile de magistrati romani au devenit batjocura unor politruci ca Barosso si Basescu „, a adaugat acesta.

Totodata, Tudor Chiuariu a comentat si pe baza practicii neunitare, acuzandu-i pe membrii Comisiei Europene ca invoca anumite principii europene, insa nu stiu cum sa le puna in aplicare.

„Domnul Barroso uita ca nu are a se amesteca onorata Curte Constitutionala in treburile interne ale Parlamentului, asa cum nici Parlamentul nu se amesteca in regulile de functionare interne ale Curtii. E tot parte a principiului separatiei puterilor pe care Comisia il invoca, dar nu intelege cum sa-l aplice”, a mai spus acesta.

author avatar
Ionut Zgimbau
340 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger