AcasăNewsTrutulescu, stapanul Predealului

Trutulescu, stapanul Predealului

Trutulescu

„National” prezinta detalii din culisele unor afaceri de sute de mii de euro din bani publici, dirijate din umbra de celebrul Gheorghe Trutulescu, fostul ofiter SPP condamnat in dosarul „Tigareta II”. Acesta a pus mana pe un teren de aproape 800.000 de euro dand pe el… 136.695 euro. „Cadoul” i-a fost oferit de catre alesii locali din Predeal, dupa ce a fost evaluat de un expert cu un trecut dubios. Culmea, printre consilierii care au consfintit tranzactia se numara si un partener de afaceri al asociatului lui Trutulescu.

Gheorghe Trutulescu

Gheorghe Trutulescu face bani de ii intoarce cu lopata, profitand de relatiile sudate in timp cu oameni politici influenti.

Fostul colonel SPP adora senzatiile tari, in special zborurile cu motoparapanta

Dupa ce a infiintat cu sotia sa, Loredana, mai multe firme obscure  in judetul Buzau, Trutulescu a decis in 2009 sa treaca la un alt nivel. A intrat in turism. Si nu oriunde, ci la Predeal.

Gheorghe Trutulescu detine complexul turistic „Fulg de nea”, situat chiar la baza Partiei Clabucet

Pe 16 octombrie 2009, Trutulescu a intrat in societatea Sabido Sky SRL, dupa ce firma italiana Valsole Viaggi e Turismo Sas Di Bruno Tercatin i-a cesionat 10 % din capitalul social.

Loredana Trutulescu detine mai multe firme

In urma acestei tranzactii, firma Sabido Sky, care detine complexul turistic „Fulg de nea”, a devenit afacerea lui Calin Constantin Narea, Rozaura Stanescu, Radu-Eugen Stanescu si Gheorghe Trutulescu.

Circuitul banilor

Dupa ce, pe 16 octombrie, Trutulescu a devenit asociat la Sabido Sky, pe 22 decembrie 2009 Consiliul Local Predeal, intrunit in sedinta, a votat ca municipalitatea si firma fostului colonel sa devina parteneri.

Cu toate ca la sedinta din 30 septembrie 2010 au fost in sala doar 11 consilieri, propunerea a trecut cu 12 voturi „pentru”

Mai exact, orasul Predeal i-a oferit lui Trutulescu 500 de metri patrati la baza Partiei Clabucet pentru amplasarea unui patinoar.

Conform intelegerii, Sabido Sky trebuia sa vireze lunar 30% din incasari catre AS Schi Club Predeal, asociatie reprezentata de unul dintre consilierii locali, Marcel Fratila. Impreuna cu aceasta asociatie, firma lui Trutulescu a „mancat” zeci de mii de lei din banii publici, organizand diferite evenimente. Nu doar ele doua, ci si o alta asociatie sportiva, „Copiii Predealului”, al carei presedinte este acelasi Fratila.

Teren de 800.000 dat cu 136.000 de euro

Un an mai tarziu, pe 30 septembrie 2010, Trutulescu a cerut municipalitatii sa-i vanda un teren de 2.103 mp amplasat la baza Partiei Clabucet, unde in acea perioada metrul patrat ajungea si la 400 de euro.

Consilierul Ilie Pop, care a votat pentru vanzarea terenului, este asociat intr-o firma cu Doina Narea, reprezentant al SC Sabido Sky SRL

Terenul a fost evaluat de un expert acuzat ca a subevaluat mai multe proprietati imobiliare, pentru ca unii primari de pe Valea Prahovei sa incaseze spagi uriase.

Acesta a decis ca un metru patrat la Clabucet costa 65 de euro, asa ca orasul Predeal a fost de acord sa incaseze 136.695 de euro pentru cei 2.103 mp. Pentru Nea Truti, orasul Predeal a avut si un mic bonus, acceptand plata in trei rate: o treime la semnarea contractului, o treime in urmatorul an si restul in cel de-al doilea an, adica 2012. Interesant, din Consiliul Local care a decis instrainarea terenului pe mai putin de un sfert din pretul real a facut parte si alesul local Ilie Pop, un apropiat al celor de la Sabido Sky. Mai exact, Pop este asociat in firma Agrement Concept SA cu Doina Narea, reprezentanta a firmei Sabido Sky si sotie a lui Calin Constantin Narea, partenerul de afaceri al lui… Trutulescu.

author avatar
Narcis Voica
5.843 afisari

2 COMENTARII

  1. dar despre decembrie 89 nu ne spune nimic?
    despre militari plecati de la Buzau in zilele acelea fierbinti si raspanditi prin ardeal, banat si nu numai…ce părere are /??
    sau mai bine zis ce părere au .altii, ca el nu cred va vorbi….ceva…
    de ce? de aia.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger