AcasăNewsTrupele romane se retrag din Afganistan. Ponta: "Va asteptam pe toti sanatosi...

Trupele romane se retrag din Afganistan. Ponta: „Va asteptam pe toti sanatosi acasa”

Romania incepe duminica retragerea trupelor din Afganistan, la mai bine de 12 ani de cand au fost trimisi acolo primii soldati romani. Retragerea trupelor NATO va avea loc treptat, in urmatoarele 12 luni.

La ceremonia retragerii trupelor miltare romane din Afganistan participa premierul Victor Ponta, ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, si ministrul Apararii Nationale, Mircea Dusa.

Contingentul roman din Afganistan cuprinde 2.000 de soldati. Trecerea in revista a batalionului a fost facuta la ora 09:30.

Victor Ponta le-a transmis militarilor romani ca datorita lor, „Romania este o tara mai sigura si un partener mai respectat de catre toti membrii NATO si toti aliatii nostri”.

„Sunt extrem de mandru de dumneavoastra si va multumesc in numele romanilor. Va asteptam pe toti sanatosi acasa”, le-a mai spus premierul soldatilor romani.

„Este ultimul detasament important combatant aflat aici, in urmatoarele doua saptamani urmeaza retragerea. Este finalul unei misiuni care a luat si vieti, din pacate. Am participat in urma cu putin timp la briefingul realizat de militarii romani si au fost prezentate si cele mai recente informatii. Au fost circa 1.900 de misiuni, 11 insurgenti capturati, dintre care 3 lideri, 19 capcane depistate. Sigur, sunt doar cateva cifre care nu pot releva misiunea pe care au avut-o acesti soldati aici”,  a spus Adrian Ursu, corespondentul Antena 3.

Foto: jurnalul.ro

author avatar
Alina Costache
483 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger