AcasăNewsTrupele NATO se mută pe teritoriul României. Devenim baza militară a Europei....

Trupele NATO se mută pe teritoriul României. Devenim baza militară a Europei. Vestea adusă de Jens Stoltenberg

iohannis-stoltenbergTrupele NATO se mută pe teritoriul României. Devenim baza militară a Europei. Vestea adusă de Jens Stoltenberg

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, împreună cu președintele Klaus Iohannis, au mers, vineri, la Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu din județul Constanța.

Vizita șefului NATO în România coincide și cu sosirea militarilor americani din cadrul misiunii Task Force Cougar detașați de Washington din Germania pentru a consolida flancul estic al NATO ca răspuns la masarea trupelor ruse la graniță cu Ucraina.

Trupe NATO, permanent în România

Jens Stoltenberg a spus că alianța evaluează dacă ar trebui să-și adapteze prezența pe termen mai lung în flancul estic, cu grupuri de luptă în România și alte țări din sud-estul NATO.

Prezența unui astfel de grup de luptă al NATO în România ar fi răspunsul alianței la cererile repetate ale Bucureștiului încă din 2014, când Rusia a anexat ilegal Crimeea și a invadat – prin forțe controlate, dar neasumate – estul Ucrainei.

România a cerut atunci ca regiunea Mării Negre să fie considerată una de importanță strategică pentru NATO, iar statele din sudul flancului estic al Alianței să fie tratate la fel ca cele din nord (țările baltice și Polonia).

Pe deasupra ne gândim la adaptări pe termen lung, adică grupuri de luptă în România și alte țări. Franța s-a oferit să trimită trupe, dar va mai dura până vor ajunge. Alți aliați și-au arătat disponibilitatea să participe la grupul francez.

Avem deja grupuri de luptă în cele trei țări baltice și Polonia. Acesta e un semnal puternic că un atac împotriva unui aliat va declanșa o reacție din partea Alianței. Lucrăm la grupuri de luptă și în această regiune”, a subliniat secretarul general al NATO.

Iohannis vrea investiţii în infrastructura cibernetică

Klaus Iohannis a mai spus că „România e foarte bine apărată și are toate garanțiile de securitate”.

Avem nevoie de infrastructură pentru a mișca ușor personalul dintr-o parte. Am avut azi ocazia să discut cu secretarul general despre lucrări de infrastructură militară care nu s-au mai făcut sub egida NATO în ultima vreme: infrastructuri specifice precum alimentarea cu carburanți.

E nevoie de o investiție foarte serioasă în infrastructura cibernetică. Peste tot avem nevoie de a investi în dezvoltarea capabilităților militare și în infrastructură. România a înțeles acest lucru, avem un plan de dezvoltare a infrastructurii”, a spus Iohannis.

author avatar
Andrei Ștefan
1.128 afisari

26 COMENTARII

  1. Felicitari ! Cu stalinistii asa trebuie sa procedezi ! Pe astea numai popa si vodca ii linisteste ! Nu ma refer la poporul RUS , un popor valoros pt stiinta si cultura mondiala ! Un Gorbaciov se naste ofata la 2000 de an, un Lenin, Stalin sau Putin, in fiecare zi ! In secolul XXI sa provoci razboaie e ceva de noaptea mintii !

    • Da , vom avea facturi mai mici ! Digi 24 , 01.02.2022 , ora 12:22 : ” CUM SE VOR CALCULA FACTURILE LA ENERGIE SI GAZE . NOUA LEGE A COMPENSARII SI PLAFONARII INTRA IN VIGOARE DE ASTAZI „.

  2. Si pe ce bani ii mai intretinem si pe astia cand politrucii su pus toata economia si afacerile la pamant? ?? Orban din ungaria de ce nu i vrea ca la privilegii si beneficii o sa fie primul!!!

  3. Tratatul de baza semnat cu Nato, prevedea 1000 de soldati in Romania, suntem condusi de ipocriti, care ne iau de fraieri, uitati unde am ajuns cu Ciuma Galbena, va place hastagisti habarnisti ? Voi cu grade si la ordin, atat !

  4. Unii dintre voi duc lipsa de cultura de aproape toate genurile ! La o problema asa de capitala sa vii cu fraze despre cine da banii, ce face Orban ungurul cind nu vrea Ardealul, ciume galbene si rosii arata lipsa de maturitate, stiinta, nivel de bloc de cartier cu berea-n mina, mai pe scurt PROSTIE! Vedeti-va de metrul vostru din fata ochilor si lasati apararea tarii, pacte militare, probleme de strategie pentru cine stie carte ! Stiti 10 fraze de cite 5 cuvinte, mereu aceleasi, le mai scrieti si gresit ! Sinteti cam aceiasi in fiecare seara, azi lipseste unu Sugiuk, ba nu, si barbu gh. , probabil sint nume si continut in slujba ziarului sau altui prostanac, deci ireali ! Amin

    • Foarte profund, pot zice chiar profund de tot adică gândit cu, evident, profundorul ! Sper că nu ai urmasi …

    • Recunosc , yo sunt la toate postarile , astea sunt instructiunile de la Raion , bag tare cu zap sarmaua zburlita …….hihihihihi

    • Venirea americanilor este pt al linisti pe ipostorul Werner, a început sa tremure fundu, simte ca să îngroșat situația în România la toate nivelurile și poporul este pusa la grea încercare cu aceste facturi și scumpire la gaze, energie și combustibil, nu mai vb în politică externa unde, i praf Sașu

  5. @ Cât e pentru tanc. cât e pentru tanchetă, cât e pentru camion, dacă le-au verificat noxele, ?

  6. @ Bă. fi-r-ați ai dracu, camionagii plătesc taxe, posesorii de utilaje plătesc taxe, posesorii de autovehicule plătesc taxe, companiile aeriene plătesc taxe, ?

  7. Sigur ești vre, un trapadus, sorosit din vre, o multinațional, te,i fi priceput tu cu Sașu Werner la strategie, tara este îndatorarea și sărăcita de cozile de topor PNL, dar tu vb de clementa și răbdare, ti, ai pus întrebare, ca românul, cetățeanul de rand, nu mai poate aceasta batjocura la care a fost supus de doi ani incoace, de progresisti satanici

  8. Romania are aptitudini sa devina cea mai puternica armata din lume dupa Sua. Are acum cei mai buni soldati din lume, insa tehnica noua e f f greu de obținut si chiar daca Romania face eforturi extreme tot rămânem in urma. Ma gandesc la cât de grreu se construiesc corvetele. Sau la mobilitatea militara, chiar daca tiruri aduc echipament ultramodern Stryker tot ne deplasam greoi. Acolo trebuiau facute drumuri militare separate sau pe fluviu cu vedete rapide o solutie rapida. Sua au antrenamentu sa vina si in 3 ore prin parasutare. Pot parasuta extrem si orice…

  9. Ar fi o soluție si trecerea la 4% din Pib pt armata din toamna. America baga tiruri de bani in armata.

  10. La un razboi ipotetic Rusia se deplaseaza mult mai rapid.Viteza o facea comisarul sovietic care monitoriza inaintarea. Trebuia sa fii mereu primul ca daca ramaneai ultimul erai distrus sau ucis de comisar. Și atunci era o frenezie la start ca la F1 🏎️, iar de frica startului cautai mereu viteza max sa nu fii dat tradator de tara…

    • Febletea mea e Zelea.
      Mie nu imi place de Klaus ca nu ne-a unit cu Basarabia. Credeam ca, ca sas are sangele lui Ferdinand Intregitorul, germanic si el dar cel mai roman dintre germani.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger