AcasăNewsTrupa Goodbye to Grativy, comemorata pe Marte

Trupa Goodbye to Grativy, comemorata pe Marte

In memoriam Alex Pascu, Bogdan Enache, Vlad Telea, Mihai Alexandru

Numele celor patru muzicieni din trupa Goodbye to Gravity care au murit in toamna anului 2015 in urma incendiului din clubul Colectiv din Bucureşti au fost gravate pe un microcip plasat la bordul sondei spaţiale americane InSight, care a aterizat cu succes luni seara pe planeta Marte.

In memoriam Alex Pascu Bogdan Enache Vlad Telea Mihai Alexandru

Administratorii paginii de Facebook a trupei Goodbye to Gravity au publicat in noaptea de luni spre marţi un mesaj in care i-au adus mulţumiri unui admirator al grupului, Andreas Schonhofen, autorul acestei iniţiative. „Modulul InSight al NASA a asolizat cu succes pe Marte! Pe langa misiunea sa ştiinţifica, sonda transporta cu ea numele lui Alex, Bogdan, Vlad şi Mihai, onorand memoria lor dincolo de lumea noastra şi pentru posteritate. Ii mulţumim inca o data lui Andreas Schonhofen pentru minunata lui iniţiativa comemorativa”, se arata in mesaj.

”In memoria celor patru ,am adaugat numele lor la bordul sondei InSight, creata de NASA, pentru a pleca spre Marte. Numele lui Alex, Vlad, Bogdan, Mihai (alaturi de numele altor 2 milioane de oameni din toata lumea) au fost adaugate pe un microcip. Acest microcip este montat pe sonda InSight a NASA. Lansarea: mai 2018. Asolizarea pe Marte: noiembrie 2018. Modulul de asolizare (şi numele) vor ramane pe Marte pentru totdeauna! Creaţiile GTG şi numele trupei sunt puternic legate de calatoriile in spaţiu şi de astronautica. Acesta este motivul pentru care am ales o astfel de modalitate pentru a onora memoria celor patru barbaţi”, a explicat Andreas Schonhofen intr-un mesaj publicat in octombrie 2017 pe contul Facebook.

In total, 2,4 milioane de nume au fost gravate pe doua microcipuri ce au fost instalate la bordul sondei InSight.  Incendiul care izbucnit in clubul Colectiv din Bucureşti pe 30 octombrie 2015 a provocat moartea a 65 de oameni şi ranirea altor cateva zeci de persoane. Incidentul s-a produs in timpul unui concert al trupei Goodbye to Gravity, din care faceau parte solistul Andrei Galuţ, basistul Alex Pascu, toboşarul Bogdan Enache şi chitariştii Vlad Ţelea şi Mihai Alexandru. Solistul Andrei Galuţ, spitalizat cu rani grave, este singurul membru supravieţuitor al trupei.

author avatar
Andrei Coman
209 afisari

1 COMENTARIU

  1. Dumnezeu sa-i ierte {macar} pentru seara liturghiei negre cu invaocari demonice carora li s-a raspuns pe masura.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger