AcasăNewsTrump va trece prin pandemie și va câștiga un al doilea mandat

Trump va trece prin pandemie și va câștiga un al doilea mandat

Odată cu cruciada sa de a deschide America, președintele Donald Trump pariază pe o nouă tură la Casa Albă. Presiunile sale pentru renașterea economiei unei națiuni încă răvășită de Covid-19 ar putea ucide mult mai mult decât cei 85.000 de americani care au murit deja. Acesta pare un preț pe care Trump este dispus să îl plătească, instinctul său apelează la victimele care au plătit cu locul de muncă, nu cu viața lor. Este un mesaj care rezonează puternic și lovește în adversarii săi.

Poate că nu va fi auzit în statele unde virusul nu a provocat decese. Dar criza economică este peste tot și provoacă o furtună politică care i-ar putea pedepsi de democrați, zugrăviți de Trump drept dușmani încăpățânați la o revenire la muncă sau responsabili pentru milioanele de șomeri pe teremen lung. În 2016, comentează CNN, Trump a încurcat clasa politică prin preluarea “americanilor uitați” care și-au pierdut joburile din inima industriei pentru economiile cu salarii mici din Asia. Republicanul a avut numai cuvinte de dispreț în fața promisiunilor  “political correctness” ale democraților, niște “globaliști”  -susținuți de vedete de la Hollywood  – care nu mai au nicio legătură cu clasa muncitoare. Și a punctat eficient. Patru ani mai târziu, președintele, al cărui refuz de a purta mască de protecție trimite un mesaj de sfidare  la adresa rivalilor săi și autenticitate susținătorilor, alege din nou o cale care ignoră avertismentele experților. Oficialii de sănătate publică și mulți dintre criticii lui Trump susțin că deschiderea de magazine, restaurante, cinematografe și baruri – chiar și la capacitate redusă – riscă să aprindă noi epidemii chiar înainte de o reapariție a virusului preconizată în toamnă. Trump a recunoscut că viețile se vor pierde, dar spune că nu există nicio alternativă la reînvierea economiei: „Unii oameni vor fi afectați grav? Da. Dar trebuie să ne deschidem țara și trebuie să o deschidem în curând”. Sau, după cum a spus consilierul  său economic Peter Navarro:„Dacă nu deschidem această economie, nu vom avea o economie”. Succesul sau eșecul stretegiei lui Trump ține și de evoluția pandemiei. Însă americanii nu mai au răbdare, invlusiv  cei 36 de milioane  care au depus cereri pentru ajutoare de șomaj.Toleranța publică pentru blocaj  a ajuns la limită, DonaldTrump știe asta iar mesajele sale agresive pentru deschidere vor atârna greu la prezidențialele din noiembrie.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
667 afisari

8 COMENTARII

  1. Ma nu se stie. Se joaca cu cartile pe fata.
    Somnorosul Joe poate avea un vis frumos.

    • Sleepy Joe e doar de decor, la fel ca imbecilul Obama…oligarhii americani mizeaza pe imbecilitatea democratilor si putina frauda electorala, spera ca atacurile si scandalurile false la adresa lui Trump sa produca suficienta ura astfel incat sa castige alegerile dupa modelul „oricine in afara de Trump”…exact tragedia care se intampla in Romania ultimilor 30 de ani, majoritatea voteaza din ura, prostie, etc. Peste 90% din materialele aparute in Fake News Media la adresa lui Trump au fost negative.

  2. In strategia Militara Exista batalii in care Victoria trebuie obtinuta cu price pret al pierderilor Umane sau materiale (exemplu Debarcarea din Normandia). Acum este un moment asemanator….

  3. Anul trecut in SUA mureau zilnic intre 7300 si 8500 oameni, ZILNIC…deci statistica asta COVID e fix pla, oamenii mor aproximativ in acelasi numar ca anii precedenti…doar ca din pix au modificat cauza mortii, astfel ca in loc de atacuri cerbrale, de inima sau cancere terminale…acum oamenii mor de gripa, denumita COVID 19 sa sune mai amenintator.
    Aceasi chestie in Italia, cautati statistica pe anul trecut, acolo intre 40000 si 60000 de morti lunar este ceva firesc. In Spania anul trecut au avut loc aproximativ 475000 decese…deci?
    COVID 19 este o gripa banala transformata intr-o criza mondiala de handicaptii care viseaza globalizarea absoluta.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger