AcasăNewsTrump: ”Treaba mea nu e lumea, treaba mea e sa reprezint America”

Trump: ”Treaba mea nu e lumea, treaba mea e sa reprezint America”

Trump promite marea cu sarea

Primul discurs al presedintelui SUA in fata Congresului, ritual obligatoriu pentru orice locatar al Casei Albe, a fost pe potriva imaginii miliardarului: ambitios, axat pe proiecte uriase, pe securitatea natiunii, dar putin generos in materie de masuri concrete.

Trump promite marea cu sarea

Distantat de tonalitatea sumbra a discursului sau cu ocazia investiturii, Trump a declinat ( si a reluat) intr-un registru mai ”prezidential” temele sale principale din campanie. ”Sa dam prioritate americanilor. Un nou capitol al grandorii americane incepe”, a afirmat el in hemiciclul Camerei reprezentantilor din Capitoliu, (re)confirmand noua piatra de temelie a politicii americane: prin noi si pentru noi insine. Rolul de ”jandarm mondial” este costisitor iar acasa trebuie repuse in drepturi vechile ”valori” americane. Trump a cerut tuturor americanilor sa-i impartaseasca viziunea si sa contribuie la construirea viitorului.

Imigratie pe ”merit”

Citand exemplele Canadei sau Australiei, Trump a propus o noua politica migratorie, bazata pe merite. ”Trebuie sa abandonam actualul sistem al unei imigratii putin calificate si sa adoptam in schimb un sistem bazat pe merite care va permite sa economisim enorm de multi bani. Cei care vor sa intre in tara trebuie sa fie capabili sa se sustina financiar, sa-si sustina financiar nevoile”. Presedintele a insistat si pe hotararea luptei impotriva imigratiei clandestine, pe care o asociaza cu criminalitatea in SUA, informand ca a ordonat infiintarea unui birou special pentru victimele imigratiei ilegale, botezat VOICE (Victims Of Immigration Crime Engagement). Evident, nu a fost uitat nici zidul la frontiera cu Mexic. ”Trebuie sa restabilim aplicarea legii la frontiere, asigurandu-le integritatea. Din aceasta cauza vom incepe sa construim un mare, mare zid de-a lungul frontierei de sud. Aplicand legile imigratiei, vom creste salariile, vom ajuta somerii, vom economisi miliarde de dolari, vom intari securitatea comunitatilor noastre”. Pe de alta parte, viitorul decret al lui Trump cu privire la restrictiile temporare de intrare in SUA a cetatenilor din unele  tari musulmane nu va mai include cetatenii irakieni.

Externe, terorism si securitate

”Vremea luptelor inutile a trecut”, a lansat presedintele american, dupa ce insa a aparat o spectaculoasa crestere a bugetului militar (plus 54 miliarde de dolari). ”Dorim armonie si stabilitate, nu razboi si conflicte”, reafirmand si atasamentul fata de NATO. Evident neuitand sa adauge, de fapt sa avertizeze ca ”partenerii nostri trebuie insa sa-si onoreze obligatiile financiare” pentru sustinerea Aliantei. ”Rolul meu, treaba mea, nu este sa reprezint lumea ci sa reprezint Statele Unite”, a spus pe sleau Trump. ”Tara noastra nu trebuie sa devina un sanctuar terorist”, a adaugat el, reafirmandu-si vointa de a ”eradica ISIS”, ”impreuna cu aliatii nostri, inclusiv tarile musulmane”. Inaintea discursului, Trump a fost sfatuit sa nu vorbeasca de ”terorismul radical musulman” pentru a nu-i srigmatiza pe toti musulmanii”. Evident, a refuzat, ba chiar a insistat pe aceste cuvinte.

O reforma fiscala ”istorica”

”Echipa noastra de economisti este pe cale sa pregateasca o  reforma fiscala istorica” care va reduce printr-o scadere ”masiva” a impozitelor pentru clasa mijlocie, permitand firmelor sa ”concureze pe oricine si sa prospere oriunde”. ”Pentru lansarea reconstructiei tarii, voi cere Confresului sa aprobe o legislatie care va induce investitii de 1000 miliarde de dolari pentru infrastructurile SUA”. ”SUA au cheltuit 6000 de miliarde de dolari in Orientul Mijlociu, in timp ce acasa infrastructurile noastre se degradau. Puteam folosi acesti bani, daca aveam lideri cu capacitate de negociere”, a adaugat Trump, fara a oferi vreun detaliu cu privire la  aceste promisiuni. Donald Trump a mai cerut Congresului sa abroge legea asigurarilor de satatate ”Obamacare”, mai exact Affordable Care Act, promulgata de Obama in 2010 in scopul de a oferi asigurari de sanatate americanilor care fac dovada ca se afla in dificultate financiara si nu pot plati contributii de sanatate.

Lacrimi pentru soldatul Ryan

Un soldat american ucis dar si mai multi civili, intre care si copii. Iata bilantul primei operatiuni militare autorizata de Trump, in februarie, un raid impotriva Al-Qaida in Yemen. ”Un succes”, a declarat purtatorul de cuvand al lui Trump, Sean Spicer. Apoi a revenit, subliniind ca ”succes” nu este un termen ”usor de folosit” cand un militar american si-a pierdut viata. Spicer nu a rostit o vorba despre victimele civile. Operatiunea din Yemen a fost controversata dar Casa Alba ak insinuat ca a-i aduce critici ar insemna sa-l dezonoreze pe soldatul ucis. In timpul discursului Trump l-a omagiat pe militarul cazut, William ”Ryan” Owens (36 de ani), in timp ce fiica sa, Ivanka, se afla alaturi de vaduva lui Owens, Carryn. ”Ryan a murit asa cum a trait, ca militar si ca erou, combatand terorismul si aparand natiunea”, a declarat Trump, in timp ce toata asistenta s-a ridicat in picioare si a aplaudat. Intr-un recent interviu, tatal lui Ryan Owen a calificat ”stupida” operatiunea din Yemen si a refuzat sa se intalneasca cu Trump pentru a primii omagii. ”Ryan ne priveste din ceruri iar istoria sa este gravata in eternitate”, a urmat Trump, in timp ce Carryn plangea si se uita in sus, ca mai apoi sa aplaude frenetic discursul presedintelui SUA.

Ivanka isi vinde apartamentul cu 4 milioane de euro

Fiica presedintelui SUA isi face bagajele si se muta la Washington, parasind luxosul apartament din New York. Situat in Manhattan, apartamentul este de vanzare pentru o suma echivalenta cu 4 milioane de euro.

Intrarea din fatada de est a imobilului unde statea fiica presedintelui

Locuinta, situata in Park Avenue 502, are peste 150 de metri patrati si se afla deasupra unui apartament, mult mai mare, din acelasi imobil, proprietate a lui Donald Trump ”himself”. Prin ferestre supradimensionate, apartamentul unde a locuit Ivanka va oferi viitorilor proprietari vederi spectaculoase de la inaltime, din fatadele de nord si de sud ale cladirii.

Bucataria nu sare n ochi desi materialele sunt de cea mai buna calitate
Sala de mese spatioasa si luminoasa

Apartamentul are propria sala de forta si fitness
author avatar
Tudor Borcea
150 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger