AcasăNewsTrump sare la gatul Coreei de Nord

Trump sare la gatul Coreei de Nord

Studentul american Otto Warmbier, repatriat in 13 iunie, in coma, dupa 18 luni de detentie in Coreea de Nord, a murit, luni. Presedintele american a denuntat ”un regim brutal” ale carui relatii cu SUA sunt deja pe muchie de cutit.

”S-au intamplat lucruri ingrozitoare dar cel putin l-am adus acasa pentru a fi impreuna cu parintii lui”, a declarat Trump, dupa ce familia a anuntat decesul tanarului de 22 de ani. Trump s-a mai declarat ”hotarat sa previna ca oameni nevinovati sa sufere tragedii similare ,in mainile regimurilor care nu respecta statul de drept si bunul simt elementar. Secretarul de Stat Rex Tillerson a declarat ca Phenianul este ”responsabil de detentia” lui Warmbier si a cerut eliberarea celor trei americani care se afla inca dupa gratiile lui Kim Jong-un.

Ramane de vazut daca moartea lui Warmbier va aduce sfarsitul strategiei nord coreene de a se servi de ostatici ca moneda diplomatica de schimb

Potrivit medicilor, cand Otto a ajuns acasa, in Cincinnati (Ohio) prezenta grave leziuni cerebrale, era incapabil sa vorbeasca, sa vada si sa reactioneze la comenzi verbale, au declarat parintii acestuia, Fred si Cindy. Otto venise in Coreea de Nord in cadrul unui voiaj organizat de Anul Nou, fiind arestat in februarie 2016 dupa ce a incercat sa fure un afis de propaganda. In martie 2016, a fost condamnat la 15 ani de munca silnica. La putin timp dupa proces, tanarul a cazut intr-o coma ale carei cauze sunt inca necunoscute, in timp ce familia a invocat torturi si rele tratamente. Moartea lui Otto Warmbier survine intr-un context de tensiuni maxime intre SUA si Coreea de Nord legate de programul nuclear al Phenianului.

author avatar
Tudor Borcea
153 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger