AcasăNewsTrump recunoaște că ar putea muri 200.000 de americani

Trump recunoaște că ar putea muri 200.000 de americani

Donald Trump a anunţat prelungirea aplicării măsurilor vizând menţinerea distanţei sociale până pe 30 aprilie. „Nimic nu ar fi mai rău decât să declarăm victorie înainte ca victoria să fie câştigată”, spune liderul de la Casa Albă, un președinte căruia i s-a spus că  numărul deceselor provocate de coronavirus din Statele Unite ar putea ajunge la 200.000.

Trump declarase săptămâna trecută că dorinţa sa era ca ţara să fie redeschisă şi economia repornită, în cea mai mare parte, până pe 12 aprilie. Acum, președintele spune că “proiecţiile arată că vârful ratei mortalităţii ar urma probabil să aibă loc în două săptămâni” și „vom fi pe calea recuperării până pe 1 iunie”. Trump a mai estimat că limitarea numărului de decese la 100.000 ar constitui o „treabă bună” şi că administraţia sa a redus numărul potenţial de decese din estimările anterioare, care era de peste 2 milioane: „Dacă am putea-o menţine aşa cum spuneam, la 100.000, este o cifră oribilă, poate chiar mai puţin …deci să avem între 100.000 şi 200.000, vom fi făcut toţi o treabă foarte bună”. Conform datelor furnizate de universitatea Johns Hopkins, în SUA s-au înregistrat peste 140.000 de cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19, un număr record la nivel global, și 2489 de decese. Primarul New York-ului, Bill de Blasio, a avertizat  că metropola va avea nevoie de câteva sute de ventilatoare în câteva zile şi de mult mai multe măşti, halate şi alte consumabile, până pe 5 aprilie, în timp ce în Central Park a fost instalat un spital de campanie. Autoritatea de reglementare a medicamentelor din Statele Unite (Food and Drug Administration, FDA) a autorizat folosirea în spitale a clorochinei şi hidroxiclorochinei ca tratamente împotriva noului coronavirus. Donald Trump a lăudat pe 24 martie meritele acestui medicament: „Există şanse mari ca acesta să poată avea un impact enorm. Ar fi un cadou din cer dacă ar funcţiona”.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
175 afisari

1 COMENTARIU

  1. Nu de fapt Donald a spus ca daca nu se ia masuri in Sua e posibil ca pandemia sa ucida 1.500.000 de americani. Iar daca se ia masuri putem trece peste pandemie cu 100.000 de morti sau sub. Ar fi cel mai fericit lucru asta.A spus Donald.
    Bine sa spui asta americanului brut cum a facut-o Donald e teribil de demoralizator ca și cum unui om liber ai spui ca e condamnat la moarte. Pt un american e de necrezut. Aproape inebuneste.
    Acum nu e asa mult America inumara 320 milioane de suflete si e un continent…
    Drept moralizator gripa spaniola a infectat 70 de milioane si au murit undeva 2.
    Acum sunt cat 1000 de morti in Sua.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger