Cauta

Trump, prins la ananghie! America, îndemnată să-și ia rachetele nucleare din Europa!

Niciodată, de la sfârșitul celui de-Al Doilea Război Mondial încoace, n-a mai existat un pericol așa mare pentru SUA. Tot mai multe voci se ridică împotriva americanilor, care încep să-și piardă statutul de superputere mondială; ba, unii se grăbesc să spună că Unchiul Sam a ajuns pe trei, după China și Rusia! Cert este un singur lucru – că europenii sunt ultimii răzvrătiți. Și vorbim aici de creierul UE, motorul economic și social al Uniunii – Germania!

După Turcia, și Germania se pregătește să conteste prezența rachetele balistice americane pe teritoriul ei! E drept, n-a spus-o chiar cancelarul Angela Merkel, dar când despre asta vorbește partenerul ei de guvernare… Copreședinte al Partidului Social Democrat, Norbert Walter-Borjans nu s-a ferit să spună lucrurilor pe nume.

„Apăr o poziţie clară împotriva staţionării, punerii la dispoziţie şi, bineînţeles, a utilizării armelor nucleare”, a declarat Norbert Walter-Borjans pentru Frankfurter Allgemeine Zeitung, cu trimitere directă la bombele americane aflate în buncărele US Air Base de la Ramstein (lângă Kaiserslautern). La fel de categoric a fost și Rolf Mützenich, preşedintele grupului parlamentar SPD: „Armele nucleare americane pe teritoriul german nu întăresc securitatea noastră, din contră! Este timpul ca, pe viitor, Germania să excludă staţionarea rachetelor balistice americane de la Ramstein”.

Și-a băgat Putin coada?!

Să fie doar o răbufnire a Germaniei împotriva „partenerului” din NATO? Sau cumva în povestea asta și-a băgat coada Vladimir Putin, prieten cu liderii SPD (Partidul Social Democrat din Germania) și alți nemți „cu greutate”?! N-ar fi pentru prima dată când Federația Rusă lucrează la temelia Alianței Nord-Atlantice; răbufnirea lui Recep Tayyip Erdogan are la bază sfaturile primite de „otoman” chiar de la Putin, pe vremea când cei doi erau amici și parteneri de afaceri. În plus, implicarea și mai ales rolul Gazprom în economia și viața socială din Germania sunt arhicunoscute și nu mai reprezintă o surpriză pentru nimeni. Washingtonul a mutat deja: Ramstein s-a golit! Sunt informații, neoficiale, deocamdată, că Statele Unite se pregăteau de o răbufnire a nemților. În acest sens, scrie Der Spiegel, America și-ar fi mutat deja mare parte din rachetele balistice de la baza Ramstein.  În prezent, conform documentelor NATO, SUA ar deține 350 de focoase nucleare în Europa.  Două dintre baze sunt în Italia, dar și acolo situația este confuză, cu un popor tot mai eurofob și politicieni din ce în ce mai convinși de discursul suveranistului Matteo Salvini. Pentru moment, Germania pare a înclina balanța spre o distanțare față de America, asta și pe fondul neînțelegerilor (economice) cu Donald Trump, președintele-jucător al Americii. Ca un prim semnal al noii politici gândite la Berlin, nemții caută să cumpere 93 de avioane Eurofighter, pe când comanda pentru cele 45 de F-18 americane rămâne să mai fie „analizată” de Bundestag.

În pofida presiunii exercitate de ministrul Apărării, Annegret Kramp-Karrenbauer, SPD nu își dă acordul pentru semnarea contractului cu firmele americane producătoare de armament. Și nici nu sunt premise să o facă în viitorul apropiat…

Ultimele stiri

  • LIGA 1, program, rezultate LIVE și clasament ACTUALIZAT
  • Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai
  • Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”
  • Cât au ajuns să coste ouăle în pieţe, înainte de Paştele 2024. În supermarket, se găsesc şi la preţ dublu
  • Mesaje de Paște 2024. Felicitări, urări şi gânduri bune pentru cei apropiaţi cu ocazia Sărbătorilor Pascale
  • Guvernul vrea să mărească pensiile de la 1 septembrie, dar cine le mai apucă? Speranţa de viaţă, în România, s-a PRĂBUŞIT!
  • Dramă în judeţul Neamţ: un bărbat s-a aruncat în faţa trenului. A murit pe loc!
  • Jandarmii i-au căutat, pentru droguri, „la piele” pe petrecăreții din Mamaia. Unde au putut să le ascundă tinerii
  • Horoscop – sâmbătă, 4 aprilie 2024. Berbecii au idei ciudate, iar Racii au parte de întâmplări deosebite
  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Exit mobile version