AcasăNewsTrump, prins la ananghie! America, îndemnată să-și ia rachetele nucleare din Europa!

Trump, prins la ananghie! America, îndemnată să-și ia rachetele nucleare din Europa!

Niciodată, de la sfârșitul celui de-Al Doilea Război Mondial încoace, n-a mai existat un pericol așa mare pentru SUA. Tot mai multe voci se ridică împotriva americanilor, care încep să-și piardă statutul de superputere mondială; ba, unii se grăbesc să spună că Unchiul Sam a ajuns pe trei, după China și Rusia! Cert este un singur lucru – că europenii sunt ultimii răzvrătiți. Și vorbim aici de creierul UE, motorul economic și social al Uniunii – Germania!

După Turcia, și Germania se pregătește să conteste prezența rachetele balistice americane pe teritoriul ei! E drept, n-a spus-o chiar cancelarul Angela Merkel, dar când despre asta vorbește partenerul ei de guvernare… Copreședinte al Partidului Social Democrat, Norbert Walter-Borjans nu s-a ferit să spună lucrurilor pe nume.

„Apăr o poziţie clară împotriva staţionării, punerii la dispoziţie şi, bineînţeles, a utilizării armelor nucleare”, a declarat Norbert Walter-Borjans pentru Frankfurter Allgemeine Zeitung, cu trimitere directă la bombele americane aflate în buncărele US Air Base de la Ramstein (lângă Kaiserslautern). La fel de categoric a fost și Rolf Mützenich, preşedintele grupului parlamentar SPD: „Armele nucleare americane pe teritoriul german nu întăresc securitatea noastră, din contră! Este timpul ca, pe viitor, Germania să excludă staţionarea rachetelor balistice americane de la Ramstein”.

Și-a băgat Putin coada?!

Să fie doar o răbufnire a Germaniei împotriva „partenerului” din NATO? Sau cumva în povestea asta și-a băgat coada Vladimir Putin, prieten cu liderii SPD (Partidul Social Democrat din Germania) și alți nemți „cu greutate”?! N-ar fi pentru prima dată când Federația Rusă lucrează la temelia Alianței Nord-Atlantice; răbufnirea lui Recep Tayyip Erdogan are la bază sfaturile primite de „otoman” chiar de la Putin, pe vremea când cei doi erau amici și parteneri de afaceri. În plus, implicarea și mai ales rolul Gazprom în economia și viața socială din Germania sunt arhicunoscute și nu mai reprezintă o surpriză pentru nimeni. Washingtonul a mutat deja: Ramstein s-a golit! Sunt informații, neoficiale, deocamdată, că Statele Unite se pregăteau de o răbufnire a nemților. În acest sens, scrie Der Spiegel, America și-ar fi mutat deja mare parte din rachetele balistice de la baza Ramstein.  În prezent, conform documentelor NATO, SUA ar deține 350 de focoase nucleare în Europa.  Două dintre baze sunt în Italia, dar și acolo situația este confuză, cu un popor tot mai eurofob și politicieni din ce în ce mai convinși de discursul suveranistului Matteo Salvini. Pentru moment, Germania pare a înclina balanța spre o distanțare față de America, asta și pe fondul neînțelegerilor (economice) cu Donald Trump, președintele-jucător al Americii. Ca un prim semnal al noii politici gândite la Berlin, nemții caută să cumpere 93 de avioane Eurofighter, pe când comanda pentru cele 45 de F-18 americane rămâne să mai fie „analizată” de Bundestag.

În pofida presiunii exercitate de ministrul Apărării, Annegret Kramp-Karrenbauer, SPD nu își dă acordul pentru semnarea contractului cu firmele americane producătoare de armament. Și nici nu sunt premise să o facă în viitorul apropiat…

author avatar
Nicholas Cezar Redactor
1.007 afisari

6 COMENTARII

  1. Hăuuu…Adica germanii nu-l mai iubesc pe Trump dar iubesc pe Obama,Clintoneasa,și Biden? Că așa se vede de la distanță…Amerika nu mai e iubită..?

  2. Mai ales dupa ce Americanii i-au prime pe nemti cu chinezaria de la poluarea Volkswagen….

  3. Intre Sua si Europa e un cordon ombilical cu ombilic in Anglia.
    E ca la meduze oricat l-ai taia creste altul…
    Deci cat a incercat domnul Adolf sa taie cordonul asta cu submarine si rachete si nu a reusit doar o reusi Putin Xi si Erdo?
    Fatalmente nu au cum.
    E ca ei cum ai desparti un copil de mama nu poti căci legatura se păstrează dincolo de ce se vede.

  4. In Germania exista Partide de extrema stanga si dreapta.Merkel,”Sefa UE”,mana in mana cu Putin.Recent in Germania niste tembeli extremisti au ridicat pe soclu o statuie a lui Karl Marx.In schimb,Germania Olanda,si altii de prin Ue,acuza Romania ca avem afinitati cu Rusia.Iohanis impreuna cu Monica Macovei si alti trepadusi,au reclamat,au denigrat Romania la Bruxeles,acreditand idea ca cine nu e cu iohanis,este antieuropean,comunist,duce Tara de rapa,la comanda lui Putin.In „statul de drept”Germania,Merkel a dat ordin Procurorului General al Germaniei,sa „bage sub pres”Dosarele de coruptie,bani Europeni fraudati de fosta Ministra a aparararii,pt. ca sa o poata pune Presedinta Comisiei Europene.Tot asa s-a intamplat si cu Kovesi.Este nevoie deci la varful UE de executanti docili cu tinichele de coada,santajabili,care sa nu cracneasca. la fel ca Iohanis.

  5. Din Suedia marele guru Grig ce a iesit recent din absolut va contrazice.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger