AcasăNewsTrump, personaj principal în „Noaptea devoratorilor de președinți”

Trump, personaj principal în „Noaptea devoratorilor de președinți”

Nicicând nu și-ar fi închipuit Donald Trump că poate ajunge în situația de a fi demis înainte să își ducă la bun sfârșit primul mandat! Președintele Americii a fost pus sub acuzare de Camera Reprezentanților, iar acum este la mâna unui Congres aflat sub domnia intereselor meschine. Trădarea nu mai reprezintă ceva de condamnat, din contră, îmbrăcate în vorbe frumoase și livrate opiniei publice de o presă aservită establishmentului, acuzele aduse șefului statului par îndreptățite. „Depinde din ce tabără privești lucrurile”, zic americanii, uluiți și ei de viteza cu care se mișcă lucrurile.

 

Gata, este oficial: Donald Trump a fost pus sub acuzare! Marți,  Camera Reprezentanţilor a prezentat capetele de acuzare care i se aduc: abuz de putere şi obstrucţionarea Congresului. Pentru cei tineri, poate fi un șoc, însă „veteranii” (și nu numai) își amintesc cum America a mai traversat perioade similare. Doar vorbim de „Țara tuturor posibilităților”… Și ce înseamnă asta dacă nu locul unde președintele a stat la masă cu liderii „Comisiei”, adică toți cei cinci capi ai familiilor mafiote, care conduc crima organizată, de la Est la Vest! Tot SUA sunt renumite și pentru ușurința cu care s-au debarasat de-a lungul istoriei de liderii incomozi; în România, i se mai spune și „Noaptea cuțitelor lungi” și are legătură cu PSD, partid care a lansat această tradiție a execuțiilor.

Capetele de acuzare

Lui Trump i se arată pisica fiindcă a pus presiune pe administrația de la Kiev pentru ca Ucraina să investigheze afacerile locale ale familiei Biden; un fleac prin comparație cu ceea ce reține istoria că s-a petrecut în America… Camera Reprezentanților, dominată doar pe hârtie de republicani, îl acuză pe Trump că s-a folosit de funcţia de preşedinte pentru a obţine beneficii personale, ignorând interesul naţional. Este vorba despre același Donald Trump care a pulverizat economia Chinei printr-o serie de suprataxe aducătoare de multe miliarde la bugetul SUA. Tot președintele Trump și-a pus semnătura și pe contracte astronomice încheiate cu „partenerii” din Orientul Mijlociu, în realitate doar niște „țărișoare” pe care America le mulge regulat și din ce în ce mai apăsat. Și, dacă tot vorbim de muls, Trump este cel care a pus interesul american deasupra tuturor principiilor NATO, forțând statele membre să mărească bugetele de Apărare; adică, în traducere liberă, să facă rost de bani pentru a cumpăra armament de la firmele producătoare din SUA!

I se mai impută președintelui că a presiunile exercitate asupra omologului ucrainean reprezintă abuz de putere.

Iar cel de-al doilea cap de acuzare pare decupat din manualul de Drept. Trump este acuzat că s-a declarat „deasupra răspunderii funcţiei, deasupra poporului american şi deasupra puterii Congresului. Punerea sub acuzare a preşedintelui este un instrument democratic menit să protejeze ameninţările la adresa instituţiilor”.

Dacă la început totul părea o glumă, acum demiterea lui Donald Trump pare o opțiune cât se poate de serioasă. Ce urmează pentru liderul de la Casa Albă? Judecata Senatului. Pentru a fi demis, el trebuie să fie găsit vinovat de cel puţin două treimi dintre senatori (pe hârtie, republicanii au o majoritate de 53-47). De va fi condamnat, în locul lui Trump va veni vicepreşedintele Mike Pence. Totuși, niciun alt președinte nu a mai fost demis de votul Congresului. Înaintea lui Donald Trump au mai fost puşi sub acuzare preşedinţii Andrew Johnson (1865-1869) şi Bill Clinton (1993-2001). Johnson, succesorul lui Abraham Lincoln, a scăpat de demitere la o diferenţă de un vot!

author avatar
Nicholas Cezar
177 afisari

2 COMENTARII

  1. O fi política o curva dar democrații sunt niște nenorociți, nebuni de legat, pentru că nu s-a dovedit nimic din acuzațiile lor și cu atât mai puțin din audierile unor așa-ziși martori, de mâna a paișpea. De când a venit Trump la Casa Albă, numai în acuzații au ținut-o și, deși și-au tot luat-o-n bot, nu se lasă, venind, acum, cu mizeria ” impeachment-ului ”. Și, având niște candidați de rahat pentru viitoarele alegeri, nu mai vor să riște. Mai pe scurt, pentru a nu întra în detalii, pentru că sunt multe, niște sataniști care au, efectiv, mâinile pătate de sânge (vezi și ultimele știri legate de prezența nejustificată – decât de interesele lor josnice – a militarilor americani în Afganistan, ani și ani de zile) vor să mazilească un creștin – totuși – secondați de o presă la fel de pestilențială.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger