AcasăNewsTrump mută și câștigă din nou

Trump mută și câștigă din nou

James Wood este o raritate la Hollywood: un susținător al președintelui american. Și cunoscutul actor a transmis perfect mesajul care l-ar putea realege pe Donald Trump.

 “Trump este un individ dur. Este insensibil și brut. Dar iubește America mai mult decât orice președinte din viața mea.” Liderul republican a  redistribuit această evaluare. „Cred că acesta este un compliment extraordinar”, a scris el. „Mulțumesc James!”. Desigur, nu e un compliment grozav, când cineva te face insensibil și brut, ai fi flatat? Dar tweet-ul lui Woods este 100% corect atunci când vine vorba despre modul în care Trump poate câștiga din nou în noiembrie, comentează CNN. În 2016, mai puțin de 4 din 10 alegători au spus că au opinie favorabilă despre Trump, doar 1 din 3 au crezut că el este un “politician de încredere” și numai 35% dintre americani i-au apreciat „temperamentul adecvat pentru a fi președinte”. Cum a câștigat Trump? Pentru că oamenii  poate nu l-au plăcut, dar și-au dorit schimbări radicale la Washington și au crezut că el poate aduce asta. Patru votanți din zece au spus că cea mai importantă calitate a unui candidat a fost cea care „poate aduce schimbare”. Trump l-a învins pe  Clinton cu 82% la 14%. Mesajul pe care Woods îl oferă pentru Trump în 2020 este pur și simplu o variație pe acea temă inițială. Și merge ceva de genul: Da, el este un cam din topor. Și nu, nu l-aș invita la cină. Dar când vine vorba de realizarea proiectelor pentru America, nu este nimeni mai bun. Alegătorii săi nu îl văd neapărat drept un “șmecher”, ci mai degrabă ca un “ticălos eficient”. Trump, pur și simplu, nu este plăcut. Zilnic,  el spune (și face) lucruri despre care mulți dintre susținătorii săi consideră că sunt peste linia unei conduite acceptabile pentru un președinte. Nimic nu va schimba asta, dar funcționează.

Ia hidroxiclorochină și dă de pereți cu OMS

Trump ia preventiv hidroxiclorochină „de o săptămână şi jumătate”, un medicament împotriva paludismului a cărui eventuală eficacitate contra coronavirusului nu a fost demonstrată riguros până în prezent. “Iau asta pentru că aud lucruri foarte bune. Știţi vorba aia: ce ai de pierdut? În fiecare zi, o pastilă în fiecare zi. Dacă nu va fi bun, o să vă spun. Nu-mi va face rău, e pe piață de 40 de ani pentru malarie, lupus, pentru alte lucruri. Eu îl iau, cei din prima linie îl iau, doctorii îl iau. La un moment dat, mă voi opri”, a spus preşedintele american, insistând că toate testele pe care le-a efectuat până în prezent pentru COVID-19 au ieşit negative. Pe de altă parte, șeful Casei Albe a acuzat Organizaţia Mondială a Sănătăţii  că este o „marionetă a Chinei”, reiterând criticile sale legate de gestionarea crizei coronavirusului în prima zi a reuniunii anuale a organizaţiei. Totodată, el a amenințat să suspende definitiv contriuția SUA la bugetul OMS dacă aceasta nu procedează la „îmbunătăţiri substanţiale” în termen de 30 de zile, adăugând că ar putea lua în considerare revizuirea apartenenţei Statelor Unite la Organizaţie. „Este clar că paşii greşiţi repetaţi din partea voastră şi a organizaţiei voastre pentru a răspunde la pandemie a costat extrem de scump lumea. Singura cale de urmat pentru Organizaţia Mondială a Sănătăţii este aceea de a-şi putea dovedi independenţa faţă de China”, a precizat președintele american. În același registru, secretarul american pentru sănătate, Alex Azar, a denunțat “eșecul” OMS în gestionarea pandemiei de Covid-19: „Să fim sinceri cu privire la unul dintre principalele motive pentru care epidemia a scăpat de sub controlul nostru: această organizaţie nu a reuşit să obţină informaţiile de care avea nevoie lumea şi eşecul ei a costat multe vieţi”. SUA au contribuit cu peste 400 de milioane de dolari la OMS în 2019, sau aproximativ 15% din bugetul organizaţiei. Anul acesta, Washingtonul a acordat OMS circa 58 milioane de dolari, au declarat înalţi responsabili ai administraţiei Trump luna trecută, jumătate din ceea ceea ce trebuie să achite pentru 2020 drept cotizaţie.

America își repatriază producția de medicamente anti-Covid

Administraţia Trump a semnat un contract de 345 milioane de dolari pe patru ani cu o companie din Richmond, statul Virginia, pentru producerea de medicamente generice şi ingrediente farmaceutice necesare în tratarea COVID-19, dar care sunt fabricate acum în străinătate, majoritatea în India şi China. “Acesta este un punct de cotitură istoric în eforturile Americii de a repatria producţia şi lanţurile de aprovizionare farmaceutice”, a declarat consilierul economic al Casei Albe, Peter Navarro, în timp ce Alex Lazar vorbește despre “un pas semnificativ spre reconstruirea capacităţii noastre interne de a ne proteja de ameninţările de sănătate”. Autoritatea pentru cercetare avansată şi dezvoltare biomedicală, din cadrul Departamentului pentru Sănătate şi Servicii Sociale, a acordat un contract pe 4 ani Phlow Corp., un producător de medicamente generice, care va conduce o echipă de entităţi private din care fac parte Civica Rx, Ampac Fine Chemicals şi Medicines for All Institute, scrie New York Times, subliniind că acest contract poate fi extins la 812 milioane de dolari pe 10 ani.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
5.349 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger