AcasăNewsTrump l-a numit criminal pe Putin

Trump l-a numit criminal pe Putin

Presedintele american povesteste ziua ce viseaza noaptea?

Presedintele Americii nu se dezminte si continua sa alimenteze conflictele pe care administratia sa le-a declansat in ceea ce este, de departe, cel mai controversat mandat din istoria recenta a SUA. Intr-un moment in care planeta asteapta solutionarea cazului Jamal Khashoggi, jurnalistul disparut in sediul ambasadei saudite din Istanbul, Donald Trump nu se fereste sa vorbeasca despre asasinate comise la comanda, afirmand cu nonsalanta ca-l crede in stare pe Vladimir Putin sa ordone uciderea unui contestatar!

Presedintele american povesteste ziua ce viseaza noaptea

Ca este un sef de stat atipic, nu incape indoiala, stilul original era conturat dinainte de a ajunge la Casa Alba, insa Trump deja trece la o noua etapa si redefineste cutumele diplomatiei. „60 Minutes” nu este doar una dintre emisiunile preferate ale americanilor, mai nou a devenit si portavocea mesajelor prezidentiale. De acest talk-show s-a folosit liderul de la Washington pentru a transmite un mesaj Moscovei, totul ca parte a unui interviu acordat CBS.

Astfel, pe tema Rusia si implicarea ei in alegerile din SUA, Donald Trump considera ca a spus tot ce avea de spus, parerea sa fiind aceea ca oamenii lui Vladimir Putin au jucat un rol in scrutinul din 2016. Insa, atentie, nu numai rusii si-au varat nasul in treburile interne ale Americii, au mai fost si altii, semn ca peste Ocean isi cam fac de cap tot felul de „musafiri nepoftiti”! Mai mult, dorind sa faca o paralela cu ultimele evenimente din Turcia, Trump i-a pus eticheta de criminal omologului sau de la Kremlin, semn clar ca avea totul pregatit dinainte: „Putin este, foarte probabil, implicat in asasinari”.

Demisii la Casa Alba

In alta ordine de idei, se anunta noi demisii (sau demiteri?) la Casa Alba, caci, dupa cum spune Donald Trump, „in Washington oamenii pleaca mereu”. Pe lista neagra poate ajunge si „democratul” James Mattis, seful Pentagonului, unul dintre cei mai puternici generali ai armatei americane.

Bunaoara, saptamana trecuta, ambasadoarea SUA la ONU, duduia ce visa la distrugerea arsenalului nuclear al Rusiei, a fost inlocuita, cel mai probabil pe fondul afirmatiilor socante pe care le-a tot facut anul acesta. Iar aceasta inlocuire nu va fi singulara, avertizeaza presedintele: „Planuiesc sa schimb unele lucruri. Am dreptul. Am oameni fenomenali care asteapta sa primeasca o functie in administratia mea. Deci, da, vor pleca si altii, sigur! Am un cabinet grozav, dar sunt oameni de care nu-s multumit”.

Ar putea fi James Mattis pe lista neagra? „Cred ca, intr-o anumita masura, «Mad Dog» e un democrat, daca vreti sa va spun adevarul. Generalul James Mattis e un tip bun, ne intelegem bine, dar si el ar putea sa plece la un moment dat. Oamenii pleaca. Asa e la Washington”.

SUA vor sanctiuni mai dure impotriva Chinei

Consilier personal al presedintelui Donald Trump, John Bolton indeamna Casa Alba la o abordare mai dura in privinta relatiilor cu China! De parca actualul razboi economic declarat de Washington n-ar fi de ajuns, Bolton cere pedepsirea tot mai aspra a Beijingului! „Acum este momentul sa facem ceva. Actiunile Chinei trebuie ajustate! China este o tara vazuta ca o problema majora a acestui secol, dar atitudinea lui Trump a creeat confuzie in randul administratiei de la Beijing. Ei nu au mai vazut un presedinte atat de dur pana acum”.

author avatar
Tudor Borcea
228 afisari

1 COMENTARIU

  1. Marele licurici este dur pentru ca isi permite,daca ar fi fost intr-o colonie presedinte ce iesea din el-ditamai ghiocelul,asa,insa, ghioceii apar doar in calea lui.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger