AcasăNewsTrump insulta Muntenegru

Trump insulta Muntenegru

”O tara mica cu oameni agresivi care ar putea genera un al treilea razboi mondial”, a spus presedintele SUA despre aliatul sau NATO

Presedintele SUA a criticat din nou NATO si Uniunea Europeana, avertizand ca admiterea in clubul select a unor tari mici comporta un pericol major, inclusiv cel al izbucnirii unui razboi mondial.

O tara mica cu oameni agresivi care ar putea genera un al treilea razboi mondial a spus presedintele SUA despre aliatul sau NATO

”Daca, spre exemplu, Muntenegru este atacata, de ce fiul meu ar trebui sa mearga acolo pentru a o apara”?, l-a intrebat pe Trump prezentatorul  Fox NewsTucker Carlson. Trump a raspuns halucinant: Inteleg ce spui. Am intrebat acelasi lucru. Muntenegru este o tara mica cu oameni foarte puternici. Sunt persoane foarte agresive, care ar putea deveni agresive si felicitari, ati declansat al Treilea Razboi Mondial. Dar asa functioneaza regulile”. Senatorul republican John McCain a reactionat si de data aceasta: ”Atacand Muntenegru si aruncand indoiala asupra obligatiilor noastre in cadrul NATO, presedintele face exact jocul lui Putin. Poporul muntenegrean a rezistat curajos presiunii Rusiei lui Putin pentru a adera la democratie”. McCain a reamintit ca Senatul a votat cu 97 de voturi contra 2 sustinerea intrarii in NATO a Muntenegrului. ”Nu mi-am imaginat ca Trump va prezenta o tara NATO ca pe o amenintare”, a declarat senatorul. Presedintele Donald Trump este suspectat in mod regulat ca are un cui impotriva Articolului 5 din charta Organizatiei tratatului Nord Atlantic, care stipuleaza ca orice atac contra unei tari membre este considerat un atac impotriva intregii Aliante. Articolul 5 nu a fost invocat decat o data: dupa atacurile teroriste din 11 septembrie 2001 din SUA. Mai multi diplomati au reactionat si ei la declaratiile lui Trump, estimand, la randul lor, ca ”presedintele american lasa din nou sa planeze indoiala ca SUA, sub presedintia sa, ar veni in ajutorul aliatilor. Un alt cadou pentru Putin”, a comentat fostul ambasador al SUA la ONU, Nicholas Burns.

author avatar
Tudor Borcea
147 afisari

1 COMENTARIU

  1. Face confuzie cu sarbul care a declansat genocidul europeaan prin cele 2 razboaie. Muntenegru are rol strategic pe flancul sudic al aliantei închizând strategic o fortareata. Asa pot spune si eu ce rol are Luxemburg cu cei 500.000 oameni cati soldati are tara si dacă nu-i ocupi cu un pluton de parasutisti. Poate scoate casu. Strategia emai importanta ca nr vz bravii voievozi romani.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger