AcasăNewsTrump, furibund: desființează grupul anti-COVID

Trump, furibund: desființează grupul anti-COVID

Nerăbdător să dea semnalul de redeschidere a economiei Americii, Donald Trump și-a început băile de mulțime după șase săptămâni de izolare, începând cu o vizită de campanie la  o fabrică de respiratoare din Arizona, la mai puțin de șase luni de alegerile prezidențiale.  În același timp, vicepreședintele Mike Pence a confirmat că grupul de lucru coronavirus al Casei Albe va fi desființat în săptămânile următoare.

În goană după al doilea mandat președintele vrea redeschiderea economiei cu orice preț în pofida pierderilor unor vieți

Dar, în urma unui raport intern care sugerează că cifra zilnică a deceselor din SUA va urca la 3.000 pe zi până în iunie, această mișcare este de natură să alimenteze îngrijorarea faptului că Trump a  abandonat toate strategiile de sănătate publică în favoarea imperativelor economice, comentează The Guardian. „Nu spun că totul este perfect. Vor fi niște oameni afectați? Da. Vor fi niște oameni afectați foarte rău? Da. Dar trebuie să redeschidem țara și trebuie să o redeschidem curând”, a spus Trump în fața angajaților fabricii Honeywell din Phoenix. Nu mai e mult până la scrutinul din noiembrie,  pentru liderul republican criza națională nu mai corespunde calendarului său politic, iar mesajul său „Trebuie să ne luăm țara înapoi”  este un pas agresiv pentru un al doilea mandat. Grupul de lucru pentru răspunsul la pandemie a fost creat la finalul lunii ianuarie, iar Mike Pence, vicepreședintele SUA, a fost numit șeful acestuia la finalul lui februarie. Consilieri precum  Anthony Fauci și Deborah Birx și-ar păstra funcțiile, dar conferințele de presă stabilite pentru ca specialiștii să comunice situația americanilor au devenit mai mult o platformă în care Trump își expunea ideile, unele gafate – ideea injectării bolnavilor cu dezinfectant. Distrugerea grupului de lucru ar ridica, de asemenea, întrebări cu privire la prioritățile administrației, în contextual în care numărul morților din SUA a ajuns la 70.000, experții avertizează că cea mai neagră perioadă nici măcar nu a început încă, iar Trump respinge  avertismentele oamenilor de știință  potrivit cărora relaxarea măsurilor de restricție care au loc în toată țara ar putea provoca  alte zeci de mii de decese.

author avatar
Radu Jacotă
535 afisari

3 COMENTARII

 1. Vezi Donald sa nu picati in capcana chineza. Lipsa de rabdare specifica americanului ce nu caracterizeaza asiaticul. Daca relaxati tineti cont.
  1 criterii de de masti sigure.
  2 criterii de distanta sociala
  3 criterii rasiale spre ex caucazienii sunt mai rezistenti
  4 criterii de varsta spre ex cei tineri sunt mai rezistenti
  5 criterii de rapiditate a infectiei spre ex femeile iau corona repede
  6 criterii fatale spre ex barbatii mor mai repede
  7 criterii morbide spre ex bolnavii critici mor mai repede
  8 criterii de unitate spre ex se raspandeste in multimi expuse
  9 criterii de ventilație spre ex o doza mica poate infecta tot
  10 criterii contratip vs obstacole cum ai viteza fara obstacole fatale
  de ex graba strica treaba
  Decalogul Relaxarii
  dispus tuturor tarilor inclusiv Romania.

 2. Păi, e timpul să se termine cu ” bulshit-ul ” coronavirusului. Una la mâna. A doua la mână, treaba cu injecția de dezinfectant a fost cam rupta din context, dar ce e nou când vine vorba de presa establishment-ului? Vedeți declarațiile respective complete, nu mai umblați și voi cu cioara vopsită. Da, Trump poate fi, uneori, stângaci în declarații dar una-i una, alta-i alta, măcar omul nu e monument de falsitate, precum majoritatea celor care îl contestă.

 3. jacota e ziarici prodemocrat anti Trump..Toate art.lui asta arata.Este de necrezut ca în România exista presă și ziariști anti Trump,dar nu și antidemocrati,Biden,Clinton,etc.! Cică Trump vrea sa dea drumul la economia SUA,ca sa fie el reales,nu pt. a o salva de la criza/faliment! SUA ar fi trebuit sa faca la fel ca SUEDIA! Ca sa nu ajunga la mîna bancilor..Care se vor comporta ca stapînii planetei apoi.

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri